Annonce
Tønder

Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning

Jesper Steenholdt

Læserbrev: Med afsæt i to interessante artikler i JV lørdag den 3. april ’21 fremgår det med al tydelighed, en af nøglerne til en øget bosætning er uddannelse.

I artiklerne fremgår det blandt andet, at ”Der er kommet flere uddannelser – men færre steder, du kan tage dem.”

Når unge samles om uddannelserne i storbyerne, går det udover balancen i de mindre befolkede områder, hvor netop en stor del af industriens virksomheder findes. Denne ubalance medfører, det kan være vanskeligt for virksomhederne at rekruttere dygtige yngre medarbejdere. Derfor er det som det fremgår af artiklerne vigtigt med et samspil mellem virksomhederne og uddannelsestilbuddene i disse områder.

Ifølge antropolog og professor ved Aarhus Universitet Eva Gulløv, der med udgangspunkt i Tønder Kommune har forsket i, hvad der får unge til at bliver eller flytte fra deres lokalområde, er det uddannelserne, der er en af de afgørende faktorer. Ifølge Eva Gulløv, påpeger hun, at ”både kaserner og seminarier har fået unge til at blive og de har lokket nyt blod til. Og mange blev endda hængende, fordi man fik venner og fandt en kæreste.”

Derfor er udarbejdelsen af strategien for tiltrækning af mellemlange videregående uddannelser til Tønder højaktuel, men uret tikker. Procesplan er udarbejdet og en styregruppe er nedsat. Med bred enighed i kommunalbestyrelsen samt den lokale forankring glæder jeg mig til gruppens første arbejdsmøde.


Derfor er udarbejdelsen af strategien for tiltrækning af mellemlange videregående uddannelser til Tønder højaktuel, men uret tikker.

Fra læserbrevet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Erhverv For abonnenter

Boligdrømme på Esbjergs kunstige havne-ø kan blive til virkelighed: Længe ventet konklusion på prestige-projekt klar

Annonce