Annonce
Kolding

Kolding-skole forventer, at 140  udenlandske studerende lader sig coronateste før studiestart

Den 17. august starter de nuværende studerende på IBA det nye skoleår, mens de nye studerende begynder en uge senere. Nu har alle de nye, udenlandske studerende fået besked fra skolen om, at man forventer, at de lader sig teste for corona, før de begynder deres studie. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
IBA i Kolding giver alle sine nye, udenlandske studerende besked om, at man forventer, at de bliver testet for coronavirus, før skolestart. Skolen overvejer at kræve det af dem og få privat firma til at teste dem.
Annonce

Kolding: Når de cirka 140 nye, udenlandske studerende sætter sig på skolebænken på IBA i Kolding om tre uger for at begynde deres uddannelse, kan det være, at de allesammen har en overstået coronatest bag sig.

Står det til uddannelsesinstitutionens ledelse har de i hvert fald, men om man ligefrem kan sikre sig, at de alle er blevet testet, ved man endnu ikke.

Mandag var ledelsen samlet for at tage stilling til, hvordan man skal forholde sig til de nye studerende set i lyset af coronapandemien, og her nåede man frem til, at man i første omgang skriver til alle de nye studerende, der kommer fra udlandet, at man fra IBA's side  forventer, at de ved indrejse til Danmark bliver testet for corona.

De nye studerende på IBA begynder deres uddannelse den 24. august, og mandag fik de besked om, at deres nye skole forventer, at de lader sig teste, når de ankommer til Danmark.


Det ville være træls, hvis vi fik en Ringsted-sag her.

Niels Egelund


Skolens rektor Niels Egelund forklarer, at han og resten af ledelsen egentlig helst ville skrive ud, at de kræver en coronatest af de nye, udenlandske studerende. Men da skolen ikke kan få dokumentation for overståede coronatests, er dette omsonst, og derfor har man oplyst, at man forventer, at de testes.

Annonce

Ingen Ringsted-sag

Niels Egelund har dog ikke helt opgivet at sikre sig, at de nye studerende fra udlandet rent faktisk også bliver testet.

Han fortæller, at man vil forsøge at lave en økonomisk overskuelig aftale med en privat udbyder at test, der vil komme til IBA for at teste.

- Hvis vi kan få en god aftale, kan vi godt finde på at kræve en test af de nye, udenlandske studerende. Det kan vi, fordi vi så ville have det bedre i forhold til skolens omgivelser, byen og medarbejderne, og det ville være træls, hvis vi fik en Ringsted-sag her. Derfor ville vi eventuelt kræve det af alle de nye, udenlandske studerende og tilbyde testen til alle andre studerende. Vores mål er at minimere risikoen så meget som muligt, siger Niels Egelund.

Annonce

International profil

På IBA har man, når man både tæller de nuværende og de kommende studerende med, studerende fra i alt 51 nationer.

Langt de fleste af de studerende, der begynder om knap tre uger, kommer fra Europa, og i Danmark er corona-rejsereglerne nu blevet lempet så meget, at folk fra de fleste europæiske lande uhindret kan rejse hertil.

IBA

  • Hos IBA forventer man, at der begynder cirka 140 nye udenlandske studerende her i august.
  • De kommer oveni de 506, der netop er optaget via den koordinerede tilmelding og de nye studerende på IBA's tre såkaldte top up-uddannelser. I alt starter cirka 700 nye studerende på IBA senere på måneden.
  • IBA har studerende fra 51 lande. Det er inklusiv både nye og nuværende studerende. En del af de studerende har dobbelt statsborgerskab, typisk fordi de har forældre fra to forskellige nationaliteter - f.eks. dansk og en anden nationalitet.

Niels Egelund oplyser dog, at for eksempel de nye studerende fra Rumænien og Portugal skal have et anerkendelsesværdigt formål for at komme ind i landet. Det vil sige, at de skal fremvise et optagelsesbevis til en uddannelsesinstitution for at få lov til at komme over grænsen, og de kan for eksempel ikke blive kørt hertil af deres forældre eller have dem med hertil.

Rektoren oplyser, at man på IBA har spurgt Region Syddanmark, om den kunne køre en af dens mobile coronatest-busser til IBA omkring studiestart. Men det har skolen fået nej til.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce