Annonce
Esbjerg

11 millioner indsamlet på en måned til uddannelseskamp i Esbjerg: Se, hvem der har givet

Politikere, erhvervsliv og fonde mødtes for nogle uger siden hos Blue Water til krisemøde om Esbjergs fremtid som uddannelsesby. Det har foreløbig resulteret i små 11 millioner kroner i indsamlingsbøssen. På billedet fra mødet ses fra venstre Søren Heide Lambertsen, gruppeformand for S i Esbjerg Byråd, Stephanie Lose (V), regionsrådsformand og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Arkivfoto: Martin Ravn
Erhvervslivets støtte til at styrke Esbjergs uddannelser og øge bosætningen i kommunen har passeret det første mål på 10 millioner kroner. Nu er et sekretariat til initiativet Education Esbjerg under etablering. Initiativtagere sender fornyet opfordring til virksomheder om at bidrage.

Esbjerg Kommune: På under en måned er der samlet knap 11 millioner kroner ind til Education Esbjerg – en indsats, der skal styrke Esbjerg som en stærk uddannelses- og studieby.

Men nu retter topcheferne fra to af Esbjerg største virksomheder, Viking Life-Saving Equipment A/S og Blue Water Shipping A/S en kraftig appel til det øvrige erhvervsliv om at gribe dybt i lommerne og bakke initiativet op, så beløbet forhåbentlig kan fordobles.

Indsamlingen af midler blev sat i gang på et krisemøde om uddannelsesbyen Esbjergs fremtid i slutningen af oktober i Blue Water Shippings hovedkvarter, som Business Esbjerg og erhvervsnetværket VL74 havde arrangeret. Omkring 100 deltagere - politikere, virksomhedsledere og repræsentanter fra uddannelsesmiljø og byens store fonde - deltog, og det endte med, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på byrådets vegne lovede at lægge fem millioner kroner i indsatsen, der anslået vil koste minimum 10 millioner kroner - driften af et sekretariat i tre år.

Erhvervslivet i Esbjerg gav hurtigt håndslag på at gøre det samme i et forsøg på at skaffe flere studerende og flere uddannelser til landets femtestørste by og sætte en effektiv bremse i Esbjerg Kommunes stagnerende befolkningstal. Viking og Blue Water skrev kort efter checks på hver én million kroner, og siden er der altså kommet mere end tre millioner kroner ekstra ind.

Bidragydere

  • Følgende bidragydere har givet tilsagn om støtte til til Education Esbjerg:
  • Viking Life-Saving Equipment og Blue Water Shipping med én million kroner hver. Esbjerg Fonden med 750.000 kroner, Lida og Oskar Nielsens Fond med 750.000 kroner, Semco Maritime og PolyTech med hver 500.000 kroner, anonym bidragyder med 500.000 kroner, Johan Hoffmann Fonden 400.000 kroner, Blue Water Fonden 250.000 kroner. Danske Bank bidrager med 100.000 kroner, De frie Erhvervs Investeringsfond med 50.000 kroner, Nem-Byg giver 10.000 kroner, FMK Presse og Tekst med 10.000 kroner.
  • Stur, Ausdruck og Deloitte og Lederne Sydvestjylland har givet tilsagn om anden form for støtte.
  • Inden for de kommende uger vil en styregruppe med repræsentanter fra erhvervslivet og Esbjerg Kommune blive sammensat, og derefter indledes processen med at ansætte medarbejdere til Education Esbjergs sekretariat. Det vil være i stand til at agere i begyndelsen af 2020, så det kan validere strategien, videreføre indsamlingen af midler og tage fat på de første initiativer. Der er på forhånd udpeget fem strategiske indsatsområder: Opbakning, kvalitet, uddannelsesmiljø, fyrtårne og unge.

Ind i kampen

Men der skal flere penge til, og derfor den fornyede appel til det øvrige erhvervsliv om at bakke initiativet op, så indsatsen kan blive så slagkraftig som muligt.

- Projektet er blevet mødt med enorm interesse, og det har udmøntet sig i mindre og store bidrag fra en række af Esbjergs virksomheder og fonde. Med en støtte på over 10 millioner kroner på mindre end en måned kan vi nu indlede processen med at ansætte en leder, projektledere og yderligere personale til Education Esbjergs sekretariat. Vi vil også gå skridtet videre og appellere til, at initiativet får den bredest mulige opbakning, i særdeleshed fra virksomheder og ejere af byens ejendomsmasse, siger administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen, Viking Life-Saving Equipment.

Han tilføjer, at ethvert beløb er med til at bringe målet om flere studerende og indbyggere nærmere.

Annonce

Klart signal

Administrerende direktør, Søren Nørgaard Thomsen, Blue Water Shipping, vurderer, at der allerede nu er sendt et klart signal til politikere både lokalt, regionalt og nationalt om, at byen helhjertet støtter initiativet om at skabe bæredygtig befolkningstilvækst ved at satse massivt på at styrke uddannelser og uddannelsesmiljøet.

- Vi er kommet godt i gang, men vi skal videre. Mange af de virksomheder, som vil få forbedret deres muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, er endnu ikke kommet på banen. Det er der helt sikkert naturlige årsager til, og nu imødeser vi, at de afklarer deres stilling og forhåbentlig beslutter sig for at bakke op om projektet. Jeg finder det realistisk at nå 15-20 millioner kroner, og det vil gøre os i stand til at sætte et stærkt hold, igangsætte flere aktiviteter og formentlig fortsætte indsatsen ud over de tre år, vi i første omgang søger opbakning til. Et støttebeløb i den størrelsesorden vil samtidig være et stærkt signal om, at mange i Esbjerg har hjertet med i en fælles sag, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Esbjerg

Købmandsgruppe bobler af optimisme: Indkalder snart borgerne til møde om ny butik i landsbyen

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Annonce