Annonce
Aabenraa

Uden snor: Tag vovsen med på tur i ny hundeskov

Genner Lokalråd og Naturstyrelsen har i fællesskab etableret en indhegnet hundeskov på et 2,5 hektar stort areal, hvor Lerskovhus tidligere har ligget på Tingvej mellem Genner og Rise-Hjarup. Ejendommen blev revet ned i 2019 og har siden ligget urørt hen. Foto: Naturstyrelsen Sønderjylland
Det har taget to år fra start til slut, men nu er Genner Lokalråd og Naturstyrelsen Sønderjylland kommet i mål med en 2,5 hektar stor hundeskov i Lerskov Plantage. Der bliver dog ingen officiel indvielse. Det må hund og ejere gøre sammen hver for sig.
Annonce

Genner: Hundeejere i Genner og omegn får nu mulighed for at lufte deres firbenede ven uden snor i en indhegnet hundeskov, efter at Genner Lokalråd for snart to år siden indgik en partnerskabsaftale med Naturstyrelsen Sønderjylland om et projekt i Lerskov Plantage.

Det var Mette Kjer fra Genner Lokalråd, der havde taget initiativ til projektet i 2019.

- Som ny i bestyrelsen for Genner Lokalråd i 2019 var et af mine helt store ønsker et område tæt på Genner, hvor min bedste ven og jeg kunne færdes frit. Det blev ret hurtigt tydeligt, at samme behov gjorde sig gældende hos mange andre i og uden for lokalområdet. Derfor gik vi i Genner Lokalråd i gang med at undersøge mulighederne, fortæller Mette Kjer.

Genner Lokalråd henvendte sig til Naturstyrelsen Sønderjylland med sit ønske om en hundeskov.

Annonce

Støtte til friluftsliv

- Naturstyrelsen arbejder blandt andet for at understøtte og udvikle friluftslivet i Danmark, og derfor var det oplagt at indgå i et samarbejde med Genner Lokalråd. Efter en fælles afstemning af interesser og forventninger til projektet, faldt valget på et mindre areal i Lerskov Plantage.

På arealet havde der blandt andet tidligere været en ejendom, Lerskovhus, men efter nedrivning i 2019 har arealet blot ligget hen, forklarer skov- og landskabsingeniør Jakob Riemer Helsbøl fra Naturstyrelsen Sønderjylland om samarbejdet.

Ved partnerskabsaftaler tilstræbes det at afspejle aktuelle lokale behov, hvis de samtidig falder inden for de værdier og rammer, som Naturstyrelsen arbejder med. Det betyder, at begge parter skal være enige om placering, udseende, materialevalg, finansiering og vedligehold, forklarer Jakob Riemer Helsbøl.

Med støtte fra LAG-midler i Sønderborg-Aabenraa samt Aabenraa Kommunes Bæredygtighedspulje lykkedes det at få finansieringen på plads.

Annonce

Lang proces

- Vejen fra tanke til handling har været en lang proces, og til februar 2021 har projektet varet i to år fra start til slut, fortæller Mette Kjer om forløbet, der indebar mange møder i bestyrelsen, indhentning af tilbud, aftaler, kontrakter, budgetter og opfølgning.

- Det skulle jo helst ende med et godt resultat. Det har været en meget lang proces, men da først finansieringen var på plads, gik det stærkt, fortæller Mette Kjer.

Den 2,5 hektar store hundeskov i Lerskov Plantage er etableret med en parkeringsplads ud mod Tingvej, derudover er der lavet et mindre hvalpe- og småhundsområde. Inden for kort tid kommer der også et par naturlige og primitive balanceredskaber til hundene.

Genner Lokalråd må i denne corona-tid afstå fra at foretage en officiel indvielse af hundeskoven.

I stedet opfordrer Naturstyrelsen Sønderjylland og Genner Lokalråd til, at man hver for sig laver sin egen indvielse ved selv at åbne lågen til hundeskoven og gå en tur rundt på arealet med sin hund.


Det skulle jo helst ende med et godt resultat. Det har været en meget lang proces, men da først finansieringen var på plads, gik det stærkt.

Mette Kjer, Genner Lokalråd


Find vej

Hundeskoven i Lerskov Plantage ligger på et 2,5 hektar stort areal ved Tingvej. Fra Genner skal man køre ad Øster Løgumvej og dreje fra på Tingvej. Kommer man fra Aabenraa, er det nemmest at følge Gammel Ribevej mod Rise-Hjarup. Efter rundkørslen drejes fra til højre ad Tingvej.

Se en oversigt over flere hundeskove på Naturstyrelsens hjemmeside www.naturstyrelsen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Sydjylland

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Regionalt For abonnenter

Lokal chokoladeproducent har fundet nye markeder under corona: Vi har spammet de sociale medier

Annonce