Annonce
Erhverv

Uden uddannelse er Tore alligevel blandt de bedste til sit fag

Tore Jæger, indehaver af virksomheden Jæger Ejendomsservice, er nomineret til Årets Håndværker i kategorien algebehandling. Prisen er en af de fornemste anerkendelser, som en håndværker kan modtage. Foto: Jacob Schultz
Når kåringerne af Årets Håndværker 2021 finder sted senere på året i Cirkusbygningen i København, er Sig repræsenteret med Jæger Ejendomsservice. Udelukkende positive anmeldelser fra kunder har givet ham nomineringen.

Sig: Øvelse gør mester. Sådan lyder ordsproget, der om noget gør sig gældende for Tore Jæger. Han er manden bag virksomheden Jæger Ejendomsservice, hvor han tilbyder vinduespolering, fliserens, imprægnering og algebehandling.

Han har ingen uddannelse inden for faget og har altså lært sig selv at udføre arbejdet. Faktisk udfører han arbejdet så godt, at han for netop algebehandling er nomineret i en national konkurrence om titlen som Årets Håndværker.

- Jeg blev overrasket over nomineringen, for jeg havde overhovedet ikke regnet med at nå så langt med virksomheden på så kort tid, fortæller Tore Jæger, der oprindeligt startede virksomheden med fokus på vinduespudsning i 2017.

Annonce

Siden er flere ydelser kommet til. Algebehandling kom til i 2018, og i dag er det opgaver med algebehandling og fliserens, der fylder mest.

- Jeg har fundet ud af, hvor pengene ligger henne, og det kan ikke betale sig at pudse så mange vinduer, siger Tore Jæger med et smil.

Glemmer tid og sted

Inden Tore Jæger valgte at blive selvstændig med Jæger Ejendomsservice, har han arbejdet som butikschef i Aldi og T-Hansen. Han har også prøvet kræfter som tømrer i en årrække, og det var her, han for alvor fik lyst til at få sit eget.


Det lyder lidt overlegent at sige, for her i Vestjylland må man ikke snakke for godt om sig selv, men der er en form for kvalitet i det arbejde, man udfører, når man bliver nomineret til titlen som Årets Håndværker.

Tore Jæger, indehaver af Jæger Ejendomsservice


- Jeg har haft mange ideer om at komme i gang, men det er lige med at tage skridtet, siger han og uddyber:

- Der er en frihed i, at der som selvstændig ikke er andre end mig selv til at bestemme, men modsat er der ikke en sikkerhed i at have løn hver måned.

Tore Jæger er vokset op i Esbjerg og bor nu i Sig sammen med sin kæreste Lisette Michelsen og deres to børn – en pige på seks år og en dreng på fire år. Foto: Jacob Schultz

Derfor havde han den første lange tid som selvstændig stadig et fuldtidsarbejde som tømrer ved siden af. Det betød, at han nogle uger sagtens kunne arbejde mellem 50 og 70 timer, men heldigvis er Tore Jæger den type menneske, der ikke har noget imod at knokle, når bare det er arbejde, han kan lide og brænder for.

- Nogle gange glemmer jeg tid og sted. Så skal tingene bare udføres, siger han.

Annonce

Overlegen, men taknemmelig

Det er anmeldelser fra kunder på hjemmesiden anmeld-haandvaerker.dk, der danner grundlaget for, hvilke håndværkere der nomineres og efterfølgende medvirker i et prisshow i Cirkusbygningen i København.

Her vil en professionel fagjury vælger vinderne i de enkelte kategorier, der dækker over alle faggrupper inden for håndværk lige fra tømrer, murer, vvs og maler til bygge- og renoveringsopgaver såsom klimaforbedringer, solvarme, isolering, tilbygninger og anlægsarbejder.

Om Årets Håndværker

Anmeldelserne på anmeld-haandværker.dk danner grundlaget for, hvilke håndværkere der nomineres og efterfølgende medvirker i prisshowet i Cirkusbygningen i København.

anmeld-haandvaerker.dk er en privat administreret smiley-ordning for landets håndværker-virksomheder.

Her kan bygherre (firma eller privatperson) give håndværkere karakterer (smileys) og skrive om sin oplevelse af en byggeopgave. Alle kunder må skrive anmeldelser, så længe man blot i sobre vendinger beskriver opgavens omfang.

Alle faggrupper kan anmeldes såsom: Tømrer, murer, vvs, maler, gartner, el-installatør, entreprenør, jord-beton, tagdækker og brolægger – desuden bygge- og renoveringsopgaver såsom: Køkken, tag, bad, hegn, terrasse, vinduer, døre, klima forbedringer, solvarme, isolering, tilbygninger og anlægsarbejder.

Det er en professionel fagjury, der vælger vinderne i de enkelte kategorier.

Tore Jæger havde ikke forventet at blive nomineret i år, da hans virksomhed stadig er lille i forhold til mange andre på markedet.

- Jeg gik og legede med tanken, da jeg fik min første anmeldelse, siger han og fortæller, at han faktisk ikke har andet end gode anmeldelser.

- Det lyder lidt overlegent at sige, for her i Vestjylland må man ikke snakke for godt om sig selv, men der er en form for kvalitet i det arbejde, man udfører, når man bliver nomineret til titlen som Årets Håndværker.

Titlen er en stor ære at vinde, og faktisk mener Tore Jæger, at den anerkendelse, der følger med, er noget af det største inden for branchen.

- Jeg vil blive vanvittig glad og stolt, hvis jeg vinder, men jeg er allerede meget taknemmelig for, at jeg har nogle gode kunder, der har gidet at bruge tid på at skrive anmeldelser, siger han.

Annonce

Skeletter i skabet

Titlen som Årets Håndværker er et varemærke, som vinderen må bruge. Tore Jæger kalder det en blåstempling, og inden for algebehandling kan det gøre en stor forskel. Det er nemlig et fag med mange skeletter i skabene, fortæller Tore Jæger.

Under corona har Tore Jæger ikke været særlig hårdt ramt af nedlukningen. Kun opgaver, der skal udføres indendørs, har været sat på pause, men det drejer sig om en meget lille del af virksomheden ydelser. Foto: Jacob Schultz

Efter en udsendelse af DR-programmet Kontant afslørede, hvordan algebehandling nogle steder udføres med ulovlige kemikalier, har Tore Jæger kunnet mærke mistillid til branchen.

- Programmet havde kun fokus på dem, der gjorde det forkert og snød. Det er en lille skare, der kom til at se ud som hele branchen, siger han og fortæller, at han nu oplever, at flere kunder er opmærksomme og stiller spørgsmål til produkterne.

- Det er nemt, for der er kun to produkter, der er godkendt, så dem husker folk, men for mit vedkommende er det lige meget, at folk holder øje, for jeg gør det rigtigt, siger Tore Jæger og understreger, at han er glad for, at der er kommet fokus på de ulovlige kemikalier, da de kan gøre stor skade på miljøet.

Annonce

Et lille håb

Tilliden fra kunderne tvivler Tore Jæger ikke på. Især med de mange gode anmeldelser, der har ført til nomineringen til Årets Håndværker, er han ikke bange for fremtiden.

Siden han startede sin virksomhed i 2017, har ordrebogen været fyldt op, og i dag behøver han ikke arbejde ved siden af.

- Jeg er heldig at bo i et lille lokalsamfund. Her går ordene hurtigt fra mund til mund, og jeg har oplevet en kæmpe opbakning, fortæller Tore Jæger, der ud over de mange private kunder fra lokalområdet også har udført arbejde for Thorstrup Kirke.

Den seneste tid er også flere erhvervskunder kommet til. Med base i Sig kører Tore Jæger både til Herning, Lunderskov, Billund og Vejen, og hvis folk vil have ham til København, så kommer han til København. Efterspørgsel er stor, så det har endnu ikke været nødvendigt for ham at annoncere.

- Jeg holder fast i de kunder, jeg har, og så tager jeg gerne flere ind, hvis de selv henvender sig, men jeg går ikke ud og opsøger dem, som jeg gjorde til at starte med, siger Tore Jæger.

Han håber, at han i løbet af de kommende år kan udvikle sin virksomhed og tilbyde flere services - måske endda ansatte en medarbejder eller to. Lige nu går de håbefulde tanker dog primært til prisshowet, selvom den vestjyske ydmyghed hiver i ham.

- Jeg er oppe imod store virksomheder, så jeg tør næsten ikke sætte næsen op efter at vinde, men der sidder da en form for håb inden i mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce