Annonce
forside

Udenbys investorer køber boligejendom i Esbjerg til 52 mio. kr. efter budkrig

En gruppe investorer fra Vejle har købt den tidligere Arbejdsformidlingen i Fynsgade, som i dag er omdannet til lejligheder. Pris knap 52 mio. kr. Foto: Ken Mathiesen

Ifølge Nybolig Erhverv oplever Esbjerg en massiv interesse for investeringer i attraktive beboelsesejendomme, og en del af interessen kommer udenbys fra. Senest har en gruppe investorer fra Vejle købt ind for mere end 50 mio. kr.

Esbjerg: Investorernes fokus på Esbjerg er rykket frem i bussen, og lige nu er markedet for køb af boligudlejningsejendomme brandvarmt.

Tirsdag meddelte en af byens største ejendomsbesiddere, E. Bank Lauridsen Holding A/S, at man har erhvervet Rambølls tidligere kontordomicil på Højgadegrunden, som skal omdannes til lejligheder, og flere andre lokale investorer har også meddelt, at de er på jagt efter mindre og mellemstore beboelsesejendomme.

Men også udenbys investorer har i stigende grad rettet blikket mod landets femtestørste by. Således har Nybolig Erhverv forleden for selskabet Frederiksborg Ejendomsinvest solgt en stor beboelsesejendom på hjørnet af Fynsgade og Teglværksgade til Ejendomsselskabet Fynsgade, Esbjerg P/S, som ejes af en gruppe investorer fra Vejle via Vestjydsk Holding Koncernen.

Rekordhandel

Familie Villemoes stod i 2013 bag en af de største ejendomsinvesteringer i Esbjerg, da Villemoes Holding købte bygningen, som bl.a. huser hotelkæden Scandic i Strandbygade, til en pris på omkring 100 mio. kr.

Tre i budkamp

Prisen for ejendommen, der med adressen Fynsgade 4 for år tilbage var den gamle Arbejdsformidlingen, inden den blev omdannet til omkring 50 lejligheder, var på knap 52 mio. kr. Det er en pæn slat mere end de knap 39 mio. kr., ejendommen blev handlet til i 2005, men interessen for den gennemrenoverede ejendom med et spændende gårdmiljø har også været ganske overvældende. I løbet af de kun 14 dage, som ejendommen var udbudt til salg, var hele tre udenbys købere på banen, og prisen på de knap 52 mio. kr. endte med at være over udbudsprisen.

- De seneste ejendomme, som vi har afhændet i den kaliber, er solgt til udenbys investorer, som er begyndt at kigge til Esbjerg, fordi det er blevet for dyrt i byer som Aarhus, Odense og Aalborg sammenholdt med, at Esbjerg har et godt lejemarked med tro på, at flere i de kommende år vil flytte til byen. Samt at det helt generelt går godt for byen, der er drevet af offshoreaktiviteterne i Nordsøen, forklarer René Madsen, partner hos Nybolig Erhverv.

Ifølge Jesper Norup, bestyrelsesformand i Ejendomsselskabet Fynsgade, Esbjerg P/S, er den velbeliggende ejendom i Fynsgade ikke den første investering i Esbjerg.

- Vi agerer i flere provinsbyer, og vi ser Esbjerg som en interessant by i god udvikling, og her i Fynsgade har vi fundet en solid ejendom, hvor afkast og investering hænger godt sammen, oplyser Jesper Norup.

Ejendommen i Fynsgade, der som nævnt tjente som arbejdsformidling, blev oprindeligt købt om omdannet til lejligheder af Ejendomsselskabet Predium, som er kontrolleret af Else og Erik Jørgensens Familiefond.

Annonce
Sønderjyske Ishockey For abonnenter

Kun corona kan spænde ben for OL-drømmen: SønderjyskE-målmand holder sig til kæresten og sønnen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce