Annonce
forside

Udenbys investorer køber boligejendom i Esbjerg til 52 mio. kr. efter budkrig

En gruppe investorer fra Vejle har købt den tidligere Arbejdsformidlingen i Fynsgade, som i dag er omdannet til lejligheder. Pris knap 52 mio. kr. Foto: Ken Mathiesen

Ifølge Nybolig Erhverv oplever Esbjerg en massiv interesse for investeringer i attraktive beboelsesejendomme, og en del af interessen kommer udenbys fra. Senest har en gruppe investorer fra Vejle købt ind for mere end 50 mio. kr.

Esbjerg: Investorernes fokus på Esbjerg er rykket frem i bussen, og lige nu er markedet for køb af boligudlejningsejendomme brandvarmt.

Tirsdag meddelte en af byens største ejendomsbesiddere, E. Bank Lauridsen Holding A/S, at man har erhvervet Rambølls tidligere kontordomicil på Højgadegrunden, som skal omdannes til lejligheder, og flere andre lokale investorer har også meddelt, at de er på jagt efter mindre og mellemstore beboelsesejendomme.

Men også udenbys investorer har i stigende grad rettet blikket mod landets femtestørste by. Således har Nybolig Erhverv forleden for selskabet Frederiksborg Ejendomsinvest solgt en stor beboelsesejendom på hjørnet af Fynsgade og Teglværksgade til Ejendomsselskabet Fynsgade, Esbjerg P/S, som ejes af en gruppe investorer fra Vejle via Vestjydsk Holding Koncernen.

Rekordhandel

Familie Villemoes stod i 2013 bag en af de største ejendomsinvesteringer i Esbjerg, da Villemoes Holding købte bygningen, som bl.a. huser hotelkæden Scandic i Strandbygade, til en pris på omkring 100 mio. kr.

Tre i budkamp

Prisen for ejendommen, der med adressen Fynsgade 4 for år tilbage var den gamle Arbejdsformidlingen, inden den blev omdannet til omkring 50 lejligheder, var på knap 52 mio. kr. Det er en pæn slat mere end de knap 39 mio. kr., ejendommen blev handlet til i 2005, men interessen for den gennemrenoverede ejendom med et spændende gårdmiljø har også været ganske overvældende. I løbet af de kun 14 dage, som ejendommen var udbudt til salg, var hele tre udenbys købere på banen, og prisen på de knap 52 mio. kr. endte med at være over udbudsprisen.

- De seneste ejendomme, som vi har afhændet i den kaliber, er solgt til udenbys investorer, som er begyndt at kigge til Esbjerg, fordi det er blevet for dyrt i byer som Aarhus, Odense og Aalborg sammenholdt med, at Esbjerg har et godt lejemarked med tro på, at flere i de kommende år vil flytte til byen. Samt at det helt generelt går godt for byen, der er drevet af offshoreaktiviteterne i Nordsøen, forklarer René Madsen, partner hos Nybolig Erhverv.

Ifølge Jesper Norup, bestyrelsesformand i Ejendomsselskabet Fynsgade, Esbjerg P/S, er den velbeliggende ejendom i Fynsgade ikke den første investering i Esbjerg.

- Vi agerer i flere provinsbyer, og vi ser Esbjerg som en interessant by i god udvikling, og her i Fynsgade har vi fundet en solid ejendom, hvor afkast og investering hænger godt sammen, oplyser Jesper Norup.

Ejendommen i Fynsgade, der som nævnt tjente som arbejdsformidling, blev oprindeligt købt om omdannet til lejligheder af Ejendomsselskabet Predium, som er kontrolleret af Else og Erik Jørgensens Familiefond.

Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Tønder For abonnenter

Politisk halløj om badehotel for åbent tæppe i byrådssalen

Aabenraa

Pengeregn til sønderjyske cykelstier: Se hvor Folketingets millioner kan komme cyklisterne til gavn

Annonce