Annonce
Aabenraa

Udenlandske autocampere invaderer sønderjysk havneby

Formanden for Aabenraa Sejl Club, Jens Christian Clausen, kan med tilfredshed notere sig, at der er travlt på autocamper-pladsen. Foto: Henrik Dürr
Autocampere fra udlandet valfarter til Aabenraa lige nu, og pladsen melder stort set om udsolgt hver aften.

Aabenraa: - De sidste 10 år har vi hvert år haft et stigende antal gæster, og det ser ud til at fortsætte i år. Der er næsten udsolgt hver aften.

Jens Christian Clausen er formand for Aabenraa Sejl Club, og det er netop sejlklubben, der ejer og bestyrer autocamper-pladsen, der ligger smukt placeret lige ved lystbådehavnen og mindre end et stenkast fra strand og vand. Formanden kan berette om stor travlhed på pladsen, og sidste års rekord ser ud til at blive slået.

- Vi havde 6000 overnatninger sidste år, og det forventer vi, at vi slår i år. Ved udgangen af juni havde vi 200 flere overnatninger end sidste år, siger Jens Christian Clausen, der ikke er i tvivl om, hvorfor autocamper-pladsen i Aabenraa er så populær.

- Vi har en god beliggenhed tæt på vand og strand, og samtidig betyder det også noget, at vi ligger så tæt på motorvejen, siger Jens Christian Clausen.

- Desuden har vi alle de faciliteter, der skal til. Vi har toilet og bad, autocampisterne kan få tømt deres spildevand og toilet, og der er også vaskemaskine og tørretumbler, fortsætter han.

Annonce
Vi har en god beliggenhed tæt på vand og strand, og samtidig betyder det også noget, at vi ligger så tæt på motorvejen.

Jens Christian Clausen, formand for Aabenraa Sejl Club

Flest nordmænd

Autocamper-pladsen i Aabenraa har åbent året rundt, og der er plads til 48 autocampere af gangen. De pladser er lige nu stort set udelukkende fyldt op af udenlandske autocampister.

- Der er flest nordmænd, men der er også mange tyskere, svenskere og hollændere, siger Jens Christian Clausen.

Trods de rekordmange overnatninger år efter år, så formanden for Aabenraa Sejl Club gerne, at de enkelte autocampister blev lidt længere.

- De fleste tager kun en overnatning og kører så videre enten nord- eller sydpå. Vi vil gerne have, at de tager en ekstra overnatning. Både for vores økonomis skyld, men også for byens skyld, siger Jens Christian Clausen, der selv er ivrig autocampist og netop har været på en længere tur i Toscana-området.

For at få de udenlandske autocampister til at blive lidt længere, ser Jens Christian Clausen kun en løsning.

- Aabenraa skal være bedre til at informere om, hvad byen har at tilbyde, siger han.

Autocamper-pladsen

  • Autocamper-pladsen i Aabenraa ligger mellem sejlklubben og stranden med under 50 meter til vandet.
  • Der er gode sejl-, bade- og fiskemuligheder lige uden for "husdøren", og fra alle pladser er der udsigt til Aabenraa Fjord.
  • Autocamper-pladsen benytter fælles faciliteter med lystbådehavnen, og der er en hyggelig restaurant på stedet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce