Annonce
Esbjerg

Udenlandske rigmænd køber gigantisk konkurslandbrug ved Esbjerg

Danske landbrugsbedrifter har de seneste år i stigende grad været en lækkerbisken af en investering for udenlandske investorer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Udenlandske investorer i selskabet Farm Company A/S har købt den største del af konkursboet efter en af landsdelenes største kvægbedrifter, I/S Mathiesen i Grimstrup.
Annonce

Esbjerg: Danske landbrugsbedrifter har de seneste år i stigende grad været en lækkerbisken af en investering for udenlandske investorer.

Således er også den største del af konkursboet efter bedriften I/S Mathiesen blevet erhvervet af udenlandske investorer i selskabet Farm Company A/S, som har tråde til den danske erhvervsmand og bestyrelsesformand Jens Ohnemus, bosiddende i schweiziske Geneve. Med investeringsselskabet er også folk med adresser i Rotterdam og Hong Kong, mens hovedaktionæren er David John Hughes, som er tidligere oliehandler og har været direktør i fodboldklubben Charlton. Nu er han både direktør og hovedaktionær i London Rugby League Limited.

I/S Mathiesen-bedriften ved Grimstrup blev tilbage i december 2017 erklæret for konkurs efter begæring fra Danske Andelskassers Bank. Den vakte opsigt, fordi konkursen omhandlede en af landsdelens absolut største kvægbedrifter, omfattende med 13 ejendomme, cirka 600 hektar jord, 13 ansatte og rundt regnet 2.000 malkekøer og opdræt. Gælden alene til Andelskassen var på langt over 100 millioner kroner.

Vores seneste køb er vores femte landbrug i Danmark, og det øger markant vores samlede jordtilliggende markant fra godt 1.000 hektar til 1.600 hektar.

Jens Ohnemus, bestyrelsesformand i Farm Company.

Annonce

Markant forøgelse

Med købet ejer Farm Company nu 1.600 hektar fordelt på fem landbrug: Et på Fyn og fire i området mellem Esbjerg og Kolding. Jens Ohnemus henviser til en tidligere udsendt pressemeddelelse.

- Vores seneste køb er vores femte landbrug i Danmark, og det øger markant vores samlede jordtilliggende markant fra godt 1.000 hektar til 1.600 hektar, siger han.

Kurator, advokat Flemming Jensen, indehaver af Advokatfirmaet Flemming Jensen i Herning, der har betydelig erfaring med landbrugskonkurser, har ikke ønsket at oplyse, hvem køberne er i den store konkurssag, som foruden I/S Mathiesen og omfatter personlige konkurssager vedrørende de tidligere ejere af bedriften, far og søn,

Han oplyser dog, at der har været én køber til den største del af aktivmassen i boet, mens en anden større klump i boet er solgt på tvangsauktion og andre forskellige købere er der også handlet af med.

Annonce

Dividende udbetales

Ifølge Flemming Jensen er ingen af de tre konkurssager endeligt afsluttet, og sagerne ventes af forskellige årsager først afsluttet i 2020. Han forventer, at der vil blive udbetalt dividende i de tre sager, også til de såkaldte simple kreditorer, som ofte står tilbage med uforrettet sag.

Om årsagen hertil siger Flemming Jensen, at det er forskellige fri aktiver og retssager i kølvandet på sagerne, der giver et tilfredsstillende provenu. Hvor meget, der udbetales i dividende, kan kuratoren ikke oplyse, før sagerne er helt afsluttet.

Ifølge Flemming Jensen endte det samlede tilgodehavende fra de tre sager med at rende op i omegnen af 200 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce