Annonce
Udland

Udenrigsminister: Vi har stemmer nok til brexit-aftale

Henry Nicholls/Reuters

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, siger, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

Det siger den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC.

Han tilføjer, at han er overbevist om, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Han tilføjer, at parlamentet ikke kan tvinge premierministeren til tavshed.

Han understreger, at en stor del af den britiske befolkning er imod en yderligere udsættelse af brexit.

- Han (Boris Johnson, red.) har fået den aftale på plads. Det ser ud til, at vi har de stemmer, der skal til, i parlamentets underhus.

- Hvorfor har parlamentsmedlemmerne ikke fået den vedtaget? Det kommer vi til at gøre i næste uge, siger Raab til BBC.

Den britiske regering valgte lørdag at udskyde afstemningen om at få godkendt den brexit-aftale, som er forhandlet på plads med EU.

Der skal efter planen stemmes om den i begyndelsen af næste uge som en samlet lovpakke.

Også Michael Gove, som er med i den konservative britiske regerings indercirkel, siger, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

- Vi har både evnen og midlerne til at træde ud af EU den 31. oktober, siger Gove, der som minister har ansvaret for forberedelserne til brexit.

Gove fremsatte udtalelsen søndag til Sky News.

Også det konservative parlamentsmedlem Oliver Letwin, som stod bag lørdagens omstridte ændringsforslag, der fik regeringen til at droppe afstemningen om brexit-aftalen, mener, at aftalen vil blive godkendt i næste uge.

- Johnson vil formentlig få brexit-aftalen igennem, siger Letwin søndag.

Letwin støtter selv Johnsons brexit-aftale. Hans omstridte ændringsforslag lørdag blev fremsat for at få garanti for, at brexit-relateret lovgivning var på plads inden briternes udtræden.

- Jeg vil stemme for premierministerens aftale, når han i næste uge fremlægger den tilhørende lovgivning, understregede Letwin under lørdagens ekstraordinære parlamentsdebat.

Oliver Letwin blev ekskluderet fra det konservative parti i september efter at have stemt mod regeringen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce