Annonce
Tarm

Udflugt i lokalt område

Husholdningsforeningens medbragte formiddagskaffe blev nydt efter rundvisning på Borrislejren. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: 49 deltagere var med på Ådum Husholdningsforenings udflugt den sidste torsdag i juni. Det var en heldagstur i bus med tidligere borgmester Torben Nørregaard som chauffør og guide til spændende seværdigheder i egen kommune.

"En tur ud i naturen" var sat som overskrift og undervejs præsenterede Torben Nørregaard den varierede natur og attraktioner. Der var også tilbageblik til sammenlægningen til Ringkøbing-Skjern kommune i 2007, hvor han var den første borgmester. Det hele blev krydret med opmuntrende anekdoter.

Annonce

Hedeareal og vestkyst

Dagens første mål var Borrislejren. Kassernemester Ole Pedersen kom med i bussen og gav en grundig orientering om skydeterrænet, hvor der er øvelser fra kl. 8 og indtil midnat på cirka 235 dage årligt. Lejrens personale på 155 personer hører under Forsvaret og meget mere blev fortalt, inden bestyrelsens medbragte kaffe og rundstykker kunne nydes ved en lille sø inde i lejren.

Bussen fortsatte til Pumpestation Nord med udsigt ud over Danmarks største floddelta. Torben Nørregaard fortalte, at Skjern Å afvander 11 procent af Jyllands areal.

En velsmagende middag med dansk bøf og isdessert ventede på Bork Kro. På vej gennem Tipperne kunne man fra bussen se nogle af de 327 berømte hytter i det fredede område.

Der var pause ved Nordladen til at se udstillingen, som beskriver 170 fuglearter i området. Videre nordpå blev der fortalt om Hvide Sande og Søndervig og gjort holdt på Røjklit Havn.

Husholdningsforeningen var igen klar med kaffe og brød. Hjemtur over Videbæk afrundede den indholdsrige dag.

/Bodil

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce