Annonce
Sønderborg

Udgifter til sikkerhedskrav kan lukke Kultur- og Idrætsnatten

I år deltog 126 foreninger i Kultur- og Idrætsnatten omkring havnen i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Styregruppen bag Kultur- og Idrætsnatten har på grund af øgede sikkerhedskrav ikke flere penge til at gennemføre arrangementet fra 2021. Fungerende formand for kulturudvalget, Jesper Kock (S), vil sikre arrangementet men vil ikke love penge lige nu.

Sønderborg: Flere tusinde mennesker tog til Kultur- og Idrætsnatten i august, da 126 foreninger og aktører stillede op med aktiviteter og stande. I 22 år har der været kultur- og idrætsnat i Sønderborg, men nu er styregruppen bag ved at løbe tør for penge. Styregruppen får 170.00 kroner i støtte fra kommunen hvert år. Men øgede krav om terrorsikring og generelle sikkerhedsforanstaltninger har gjort det dyrere at arrangere Kultur- og Idrætsnatten.

Styregruppen har derfor bedt Sønderborgs politikere om at øge støtten med 70.000 kroner årligt, men på trods af flere møder med forvaltningen og en e-mail til byrådets politikere føler styregruppen, at der ikke er opbakning til Kultur- og Idrætsnatten.

- Vi har udvist rettidig omhu og henvendt os til kommunen i februar. Hvis man har råd til Tour de France og Postnord Danmark Rundt, så har man vel også råd et af de største endagsarrangementer i Sønderborg. Hvis det først lukker ned, så kommer det aldrig op og køre igen, siger Erik Rosenbæk Bollerslev, der er formand for styregruppen.

Styregruppen har økonomi til at gennemføre arrangementet i 2020. I 2018 havde styregruppen et underskud på 70.000 kroner, og i 2019 er der et underskud på 40.000 kroner.

Styregruppen har lavet en 40 siders sikkerhedsplan for terror og sikkerhed i almindelighed. Planen beskriver alt fra terror til situationer, hvor folk falder i vandet. Kultur- og Idrætsnatten har haft ekstraudgifter til mere belysning, radioer, uniformer og højttalere. Den største indtægt kommer fra Sønderborg Kommune, og så får styregruppen en del af overskuddet fra natløbet, som foregår samme aften, og restauranterne betaler for at leje ekstra plads til borde på havnen.

- Kultur- og Idrætsnatten er vores hjertebarn, og der ligger mange frivillige timer i det. Vi bruger et halvt årsværk hvert år. Det er en betragtelig indsats for at stable sådan et arrangement på benene. Havnen er fyldt med det ypperste kultur. Der kommer op mod 30.000 mennesker, som bliver oplyst, belyst og informeret. Arrangementet sætter Sønderborg på landkortet, siger Erik Rosenbæk Bollerslev.

Annonce

Kultur- og Idrætsnatten

Kultur- og Idrætsnatten begyndte for 22 år siden i anledning af Dansk Idrætsforbunds 100 års jubilæum. 10 udvalgte byer havde i den anledning en idrætsnat, og det var en succes i Sønderborg, som man valgte at videreføre.

Der sidder tre i styregruppen, og der er i alt 16 frivillige bag arrangementet udover de foreninger og aktører, som stiller op på selve aftenen.

Der er kultur- og idrætsnat fredag den 21. august 2020.

Arbejdsopgave i 2020

Fungerende formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, Jesper Kock (S), bakker op om styregruppen men vil ikke love penge lige nu.

- Der er en god gruppe af mennesker, der har knoklet mange år med arrangementet. Det er nogle fantastiske mennesker, som gør et kæmpe stykke arbejde og løfter en stor opgave. Det er et kæmpe stort arrangement, og det skal vi ikke ødelægge, siger Jesper Kock.

Ønsket om at øge tilskuddet til 240.000 kroner er ikke blevet behandlet politisk.

- Det er ikke kun en snak om at skrue op for et budget. Vi bakker op om arrangementet, men nogle gange skal man også stoppe op og se på, hvordan det kan udvikle sig. Nu skal vi ind i en god process og kigge arrangementet igennem, så det kan leve i mange år endnu. Vi skal se på, hvordan vi kan understøtte det. Det er en arbejdsopgave, som vi skal i gang med straks i det nye år, siger Jesper Kock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce