Annonce
Regionalt

41 anholdt ved grænsen med falske dokumenter: Corona-regler får udlændinge til at snyde

Bilen og personerne på billedet her har ikke noget med afvisningerne med de falske arbejdskontrakter at gøre. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Stramme indrejseregler har det seneste halve år fået flere udlændinge til at forsøge at snyde sig ind i Danmark med falske arbejdskontrakter. Sagerne straffes hårdt, da der er tale om dokumentfalsk.

Politi: Der bliver anholdt flere udlændinge med falske papirer ved grænsen for tiden.

Og det er en direkte konsekvens af strengere indrejseregler under corona-pandemien, skriver Fagbladet 3F.

Fagbladet har fået adgang til en række nye tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi, og disse viser, at grænsepolitiet har anholdt 41 udlændinge med falske arbejdskontrakter det seneste halve år.

Annonce

Lingeri og kunstige negle

Mandag den 11. januar skrev politiet for eksempel på Twitter, at tre rumænske mænd var blevet idømt 80 dages fængsel samt udvisning i seks år for netop at have forsøgt at komme ind i landet med falske arbejdskontrakter tilbage i november.

Allan Dalager fra politiets Udlændingekontrolafdeling Vest, som tager sig af grænsekontrollen fra Tyskland mod Danmark, fortæller Fagbladet 3F, at der er mange sager for tiden, og at de bliver straffet hårdt, fordi der er tale om dokumentfalsk. De fleste af de anholdte kommer fra østeuropæiske lande som Rumænien, Bulgarien og Ukraine.

- Der kan være mange grunde til, at de kommer netop herfra. Men vi ser, at borgere fra de lande ofte har en interesse i at komme til Danmark med ikke-lovlige formål. Det kan være alt fra ulovlig arbejdskraft til tyveri eller prostitution, siger Allan Dalager til Fagbladet 3F.

- Vi havde to kvinder, som forsøgte at rejse ind i landet ved at hævde, at de skulle arbejde på en byggeplads. Men vi blev mistænkelige med det samme, da vi så deres kuffert. Der var intet arbejdstøj. Til gengæld var den fyldt med lingeri og kunstige negle, siger han til fagbladet.

Annonce

Stramme indrejsekrav

Under coronatiden har der været skiftende indrejseregler i Danmark. Disse blev senest strammet op i begyndelsen af januar, hvor det trådte i kraft, at udlændinge ud over et såkaldt ''anerkendelsesværdigt formål'' også skal fremvise en negativ covid-19-test, som ikke er mere end 24 timer gammel, hvis de ønsker at komme ind i landet.

Det førte til, at der mandag den 11. januar - den første hverdag med disse krav - var rigtig mange pendlere, som blev nægtet indrejse til Danmark. Allerede døgnet forinden fra klokken syv søndag morgen den 10. januar og 24 timer frem, havde grænsepolitiet afvist 595 personer.

Søndag aften kom det frem, at regeringen ønsker at indføre krav om ti dages selvisolation efter alle udlandsrejser. I dag er det kun en anbefaling at isolere sig. Det ønsker regeringen blandt andet på grund af frygten for de muterede og mere smitsomme virusvarianter fra Storbritannien og Sydafrika.

De nuværende indrejsekrav er gældende indtil den 7. februar, medmindre de bliver forlænget.


Vi havde to kvinder, som forsøgte at rejse ind i landet ved at hævde, at de skulle arbejde på en byggeplads. Men vi blev mistænkelige med det samme, da vi så deres kuffert. Der var intet arbejdstøj. Til gengæld var den fyldt med lingeri og kunstige negle.

Allan Dalager, politiets Udlændingekontrol Vest


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce