Annonce
Sydjylland

Udlændingestyrelsen: Derfor blev 16-årige Anneca udvist

Tårerne flød i stride strømme, da Arne Lund Petersen onsdag middag i sidste uge måtte sige farvel til sin 16-årige datter, der er blevet udvist og blev sendt på et fly til Filippinerne. Foto: Søren Gylling

Reaktionerne på udvisningen af den 16-årige Anneca Payadi Petersen fra Tønder til Filippinerne har været mange og kraftige. Nu fortæller Udlændingestyrelsen, hvorfor den 16-årige pige fik afslag på familiesammenføring.

Den 16-årige Anneca Payadi Petersen fra Tønder blev onsdag i sidste uge udvist og sat på et fly hjem til Filippinerne, fordi børn ikke må familiesammenføres i Danmark, efter de er blevet opdraget i deres hjemlands kultur.

Sådan lyder forklaringen fra Udlændingestyrelsen i et debatindlæg, som kontorchef Lone Zeuner har sendt til Jydskevestkysten i kølvandet på udvisningen af den 16-årige pige. En udvisning, der foregik under tårer i stride strømme i Billund Lufthavn sidste onsdag, og en udvisning, som har skabt mange og kraftige reaktioner.

Kontorchefen kritiserer JydskeVestkysten for ikke at have kontaktet Udlændingstyrelsen, der nu i debatindlægget forklarer reglerne bag afslaget:

- Folketinget har lagt en grænse for, hvor gammelt et barn kan være, for at der almindeligvis kan gives familiesammenføring. Det fremgår af loven, at barnet bør komme til Danmark så tidligt, at det kan få hele sin opvækst og skolegang her. Lovgiverne ønsker udtrykkeligt at undgå, at et barn først kommer hertil sent i opvæksten, når de kunne have fundet fået en opholdstilladelse langt tidligere. Reglerne er lavet for at undgå, at børn holdes i hjemlandet og opdrages ud fra hjemlandets kultur, forklarer kontorchef Lone Zeuner.

Reglerne er lavet for at undgå, at børn holdes i hjemlandet og opdrages ud fra hjemlandets kultur.

Lone Zeuner, kontorchef i Udlændingestyrelsen.

Sagen kort

I juli 2016 flyttede dengang 15-årige Anneca Payadi Petersen fra Filippinerne ind hos sin biologiske far i Tønder, da moderen blev syg og ikke længere kunne forsørge datteren. Dengang fik Arne Lund Petersen også forældremyndigheden. Tidligere har Annace boet ved sin bedstemor og siden ved sin kusine. Bedstemoderen lever ikke længere, og kusinen er rejst til Saudi Arabien. I september søgte Arne Lund Petersen om familiesammenføring med sin datter. De har også søgt om dansk statsborgerskab til hende, men der er endnu ikke kommet svar. I februar fik han afslag på familiesammenføring. Det blev begrundet med, at hun er 16 år og derfor kan passe på sig selv. Hun fik besked på at forlade Danmark senest den 8. marts, og onsdag i sidste uge sagde Arne Lund Petersen derfor sin 16-årige datter på et fly til Filippinerne. Arne Lund Petersen har også sammen med sin advokat klaget over Udlændingestyrelsens afslag, men torsdag i sidste uge fik han af Udlændingenævnet besked om, at klagen ikke havde opsættende virkning i forhold til datterens hjemsendelse.

De ekstraordinære situationer

Kontorchefen fastslår derfor, at Anneca Payadi Petersen ifølge reglerne kun ville kunne familiesammenføres, hvis der var tale om en ekstraordinær situation:

- Når barnet er blevet 15 år, er der derfor ikke længere mulighed for familiesammenføring efter de regler, som er indrettet til det formål. I stedet må man ansøge efter en bestemmelse, som er indrettet til helt ekstraordinære situationer, skriver Lone Zeuner og tilføjer:

- Når det handler om et 15-årigt barn, er det ikke tilstrækkeligt blot at være i familie med den person, som bor i Danmark. Hvis der blot er tale om en almindelig familiesammenføring, gives der ikke mulighed for et 15-årigt barn.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce