Annonce
Billund

Udlandet kommer til Vesterhede

Familien Olén glædede sig til at komme i Legoland, som var den afgørende grund til, at de valgte at tage et par overnatninger ikke så langt derfra. Foto: Joan Anette Karlsen

Der bliver i sommermånederne talt mange forskellige sprog på en gammel gård ved Vesterhede, som i dag bruges til bed and breakfast.

Vesterhede: Man skal et godt stykke ud på landet for at finde den, men ud for nummer 33 på den lange landevejsstrækning Vesterhedevej er der pludselig et skilt, som reklamerer for bed & breakfast.

Her ligger et gammelt landbrug med dertilhørende gårdarealer, men decideret marker til kornproduktion er der ikke mange af, og foruden enkelte katte er der ej heller mange dyr at se.

Til gengæld opholder der sig en del børnefamilier, som i langt de fleste tilfælde taler alt muligt andet end lige dansk, og det forstås, når man kigger på verdenskortet ved receptionen.

Her er sat nåle i alle de steder, hvor gæsterne kommer fra, og siden de åbnede for konceptet med bed and breakfast i sommeren 2014, er der efterhånden kun få områder på kortet, hvor nålene ikke er repræsenteret.

- I sommersæsonen er omkring 90 procent af vores gæster udlændinge, siger Lis Kristensen, som har stedet med sin mand Henning Kristensen.

Bjørnkjær

Lis og Henning Kristensens gård hedder "Bjørnkjær" og ligger nær Vesterhede - omkring 10 minutters kørsel fra Grindsted.Siden de åbnede dørene op for bed and breakfast-gæster i sommeren 2014, har de løbende udvidet, og det betyder, at de nu kan tilbyde otte lejligheder i forskellige størrelser samt tre pladser til campingvogne på matriklen.

Parret flyttede ind på gården i 2006, som er noget særligt for Lis Kristensen, da det er hendes barndomshjem, som har været i hendes slægt gennem flere generationer.

Lis og Henning Kristensen købte oprindelig borde og stole til spisesalen, da en restaurant ville skifte deres eget ud. Det har været en god investering, for spisesalen er blevet populær at leje for større selskaber som til konfirmationer og sågar bryllupper. Foto: Joan Anette Karlsen

Legoland en sikker vinder

Med andre ord har udenlandske gæster ingen problemer med at finde ud til dem på landet. For med onlinetjenester som booking.com, er de nemme at finde, hvis man som turist har planer om at besøge attraktioner i landsdelen, og ikke så overraskende oplever de, at særligt én ting går igen.

- Legoland er klart hovedattraktionen, og det er da også stort set kun børnefamilier, vi har boende her, siger Lis Kristensen.

En typisk familie i denne kategori er Ida og Dan Olén fra den sydsvenske by Nynäshamn, som søndag formiddag fik lidt frokost, inden turen gik mod Legoland sammen med deres tre børn.

Forældrene er fans af den danske TV2-serie Badehotellet, og stemningen herfra havde de efter eget udsagn haft held til at finde i Løkken i den forgange uge. Nu gjaldt det dog om også at favorisere børnene, og de glædede sig til at komme på familieudflugt trods overskyet og regnvejr.

- Det betyder jo bare, at vi har forlystelserne mere for os selv, siger Dan Olén.

Annonce

Populært sted

Den svenske familie har lejet sig ind på en af gårdens otte lejligheder til turister, og de står ikke tomme ret mange dage ad gangen.

- Vi er tæt på at være booket for hele sommersæsonen, for der er godt nok ikke mange huller, siger Lis Kristensen.

Begge B&B-ejere har arbejde ved siden af, så derfor er det som udgangspunkt kun muligt at leje sig ind i juni, juli og august.

Det betyder dog ikke, at der nødvendigvis er særligt stille i de resterende ni måneder af året. Ret hurtigt begyndte de således at få henvendelser fra primært danskere, om de kunne leje deres store spisesal, og det har de været åbne for.

- Det er mest til fester, og det tiltaler mange, at vi her kan tilbyde gæsterne overnatning, så de ikke skal tænke på at køre hjem, siger hun.

Den øgede efterspørgsel for større arrangementer har i øvrigt fået dem til at overveje at sætte den sidste del af en uudnyttet længe i stand, så der er større muligheder for selskaber i fremtiden.

Annonce
Billund For abonnenter

For otte år siden kunne han ikke et ord dansk. Nu stiler han efter at blive forsker i Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce