Annonce
Haderslev

Udlejeportal: Efterspørgslen på sommerhuse er ekstraordinær

Også sidste år var belægningsprocenten tårnhøj i Haderslev Kommune, men i år forventes sæsonen at vare længere. Billedet her er fra Kelstrup Strand. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Selvom belægningsprocenten på Haderslevs sommerhuse også sidste sommer var tårnhøj, så kalder en udlejningsportal efterspørgslen for ekstraordinær i år. Allerede inden coronapandemien lå det i kortene, at sæsonen ville blive god.
Annonce

Haderslev: Igen i år er der rigtig mange, der har valgt at tage på sommerhusferie i Haderslev Kommune.

Og hvis der var flere sommerhuse, der blev udbudt til leje, så kunne antallet af turister have været endnu højere. Belægningsprocenten er nemlig tårnhøj i kommunen denne sommer. Ifølge portalen Campaya, som samler sommerhuse udbudt til leje fra både bureauer og private i sin søgemaskine, så er belægningsprocenten over 99 procent i hele juli måned.

Det kalder portalens kommunikationsansvarlige Jesper Kamp Kruse for ''ekstraordinært''.


Det er jo umuligt at sige, hvordan det var gået, hvis forholdene havde været mere normale. Men jeg kan sige, at vi tilbage i januar begyndte at se konturerne af en sæson, der ville blive bedre end den foregående.

Jesper Kamp Kruse, kommunikationsansvarlig, Campaya


Sidste år kunne JydskeVestkysten ligeledes skrive, at belægningsprocenten i Haderslev var høj i sommerugerne, men Jesper Kamp Kruse holder fast i, at det er anderledes i år.

- Ja, det er ekstraordinært. Sidste år var i sig selv et enormt godt år udlejningsmæssigt i Haderslev. I år er trykket bare endnu større, og vi kunne have lejet mange, mange flere sommerhuse ud i højsæsonen, hvis der havde været huse til det. Efterspørgslen er enorm, skriver Jesper Kamp Kruse i en e-mail som svar på avisens spørgsmål.

Annonce

Forlænget sæson

En søgning på både Campaya og på andre udlejningshjemmesider bekræfter da også, at der stort set ikke er noget at komme efter i kommunen før engang i august.

JydskeVestkysten kunne i tirsdagsavisen skrive, at flere turistaktører spår, at de høje belægningsprocenter betyder en forlænget sæson i 2020. Det er Jesper Kamp Kruse enig i.

Sidste år var belægningsprocenten blandt Haderslevs sommerhuse 82,1 i uge 32 og 69,9 i uge 33, hvorefter tallet ifølge Campaya blev endnu lavere. I år er belægningsprocenten 96,7 i uge 32, 91 i uge 33 og 93,5 i uge 34.

Jesper Kamp Kruse forklarer, at coronaen naturligvis har spillet ind, da flere danskere i år vælger at holde sommerferie herhjemme. Men Campaya kunne allerede inden pandemiens udbrud se tegn på, at der var en god sæson på vej.

- Det er jo umuligt at sige, hvordan det var gået, hvis forholdene havde været mere normale. Men jeg kan sige, at vi tilbage i januar begyndte at se konturerne af en sæson, der ville blive bedre end den foregående. Flere sommerhuse var simpelthen booket på det tidspunkt i forhold til året før, og udlejningen af sommerhusene i Haderslev gik hurtigere, skriver han.

Ifølge Campaya holder flere danskere ferie herhjemme i år, ligesom der fortsat er mange tyskere, der er på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Bowling i Billund Kommune

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce