Annonce
Erhverv

Udlejer i Vojens: - Det er sin sag at lave erhverv om til lejligheder

Søren Nielsen fra Vojens er gået i gang med at bygge nogle af sine erhvervslejemål i byen om til lejligheder. I forhold til butikslokaler går de som varmt brød.

VOJENS: Selvom flere byggegrunde er på vej i Vojens, blandt andet er Vojens Andelsboligforening på vej med mellem 50 og 55 nye rækkehuse ved den gamle slagterigrund, så mangler der stadig boliger i byen, lyder det fra blandt andet fra Forum Vojens.

Og med tomme butikslejemål i både Østergade, Vestergade og Rådhuscentret, så rejser spørgsmålet sig: Hvorfor så ikke omdanne erhvervslejemålene til boliger?

Men det er nemmere sagt end gjort, lyder vurderingen fra Søren Nielsen, tidligere Tvis- køkkenmand i byen, der selv har flere udlejningsejendomme i Vojens. Selv har han allerede for et stykke tid siden taget skridtet, og omdannet butikslokaler til boliger.

Annonce

- Jeg har også siddet med de her tomme erhvervslejemål, som jeg ikke kunne få lejet ud – i hvert fald ikke, hvis det skulle kunne køre rundt for mig som udlejer. Som et eksempel har jeg fået et tilbud på et par tusinde kroner for et større erhvervslejemål, som jeg tidligere har kunnet få 20.000 kroner for, siger Søren Nielsen, som er så heldig både at have hænderne skruet godt på og have forstand på den administrative del af processen. Og det er godt, når man skal transformere en butik til lejlighed.

- Jeg har jo efterhånden lidt forstand på det her med at renovere, især håndværksmæssigt, men også den administrative del, og det betyder ikke så lidt. Men det er langt fra alle, der har de forudsætninger, og derfor kan det virke uoverskueligt, fastslår Søren Nielsen, der som Vojens-borger selv er berørt af udviklingen i Vojens.


Jeg har jo efterhånden lidt forstand på det her med at renovere, især håndværksmæssigt, men også den administrative del, og det betyder ikke så lidt. Men det er langt fra alle, der har de forudsætninger, og derfor kan det virke uoverskueligt.

Søren Nielsen, udlejer


- Men vi kan da glæde os over, at det er sket en positiv udvikling i mitbyen, både med byfornyelse og med nyt liberalt erhverv. Omvendt må vi nok erkende, at vi nok ikke kommer tilbage til et butiksstræde, som vi engang kendte det. Det er, lang hen ad vejen, en udvikling, vi ikke kan ændre på, vurderer Søren Nielsen.

Kunneman - for byens skyld - overveje en regulering af leje- eller salgsprisen, så der igen kommer lys i vinduerne og liv i lokalerne?

- Det er nemt at sige, at man bare skal sætte huslejen ned, hvis man ikke selv står i det. Det kræver noget økonomi, og så er det jo for de flestes vedkommende også tænkt som opsparing. Det er som at sige, at man arbejder for det halve, for at redde en skrantende virksomhed. Det tror jeg de færreste har lyst til.

Rådgivning

Vejen frem kunne tilgengæld være en form for kommunal rådgivning, der kunne guide udlejerne gennem en del af ombygnings-junglen – og gerne gratis eller til små penge.

- Hjælper man folk på vej med noget vejledning til eksempelvis byggetilladelsen, så tror jeg på, at flere ville overveje at gøre, som jeg har gjort. Og kunne vi så ovenikøbet få lempet nogle af de mange regler for renovering og ombygning, så der er forskel på, om du befinder dig i Vojens eller København, så ville det også gøre det en del nemmere for ejerne. Der er alt andet lige en del længere mellem bygningerne her end på Vesterbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce