Annonce
112

Udleveret i voldtægtssag: 19-årig mand varetægtfængslet

En 17-årig mand er ved Retten i Sønderborg som den fjerde blevet varetægtsfængslet sigtet for voldtægt af en 17-årig pige. Arkivfoto
I en voldtægtssag i Aabenraa fra december er en 19-årig mand, der var flygtet til Tyskland, nu varetægtsfænglet. I forvejen sidder tre andre varevægtsfængslet i sagen.

Aabenraa: En 19-årig mand, bosiddende i Aabenraa, blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for voldtægt af en 17-årig pige fra Kolding-området den 10. december i en bolig på Grønnevej i Aabenraa.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Allerede 13. december blev tre andre mænd i alderen 22-29 år varetægtsfængslet sigtet for voldtægt og medvirken til voldtægt af den 17-årige pige, mens en fjerde anholdt blev løsladt - sigtelsen mod ham er dog blevet opretholdt.

Den 19-årige mand, der fredag blev varetægtsfænglet, blev anholdt i Tyskland i begyndelsen af februar på baggrund af en efterlysning og blev tidligere fredag udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 19-årige nægter sig som de fire øvrige sigtede skyldig, og han har taget forbehold for kære af varetægtsfængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce