Annonce
112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Arkivfoto: Mads Dalegaard

Tarm: Det lå næsten i navnet, at det lige netop var småt brændbart affald, der skulle gå ild natten til tirsdag, da der udbrød brand på genbrugspladsen i Tarm.

Klokken 0.21 blev brandvæsenet tilkaldt til genbrugspladsen, hvor det var gået ild i noget affald, der stod i en hal på pladsen. Ifølge politiet drejer det sig om en bunke med 20 ton småt brændbart.

Til alt held skete der ikke større skade ved branden, end at en del af affald gik op i røg, fortæller driftsleder Peter Boisen fra virksomheden Afld, der driver genbrugspladsen.

- Vi er endnu ikke helt 100 procent sikre på, hvad det startede branden. Det ser ud som om, det er noget brændbart, der er antændt, men det var heldigvis i en hal kun med brændbart affald, siger han til Dagbladet.

Annonce

Kører videre tirsdag

- Slukningen forgik hurtigt og fint, og brandvæsenet var her i en fire timers tid. Vi har et stort brandbedredskab herude med vand, siger Peter Boisen.

I forbindelse med branden er bygningen blevet sodet til, hvilket nu skal vaskes af, men konstruktionen har ikke lidt overlast. Folk, der skal benytte genbrugspladsen, behøver heller ikke frygte for at køre forgæves med traileren fuld af affald.

- Vi har lukket hallen, til vi får godkendelse til at åbne igen, men så ordner vi bare arbejdet udenfor. Vi kører med almindelig drift i dag, slår driftslederen fast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce