Annonce
Esbjerg

Udsættelse: Skøjtebanen er én stor vandpyt og åbner ikke, når det store juletræ bliver tændt på Torvet fredag eftermiddag

Skøjtebanen på Torvet bliver ikke klar til den pålanlagte åbning fredag eftermiddag. Vandet er ganske enkelt ikke frosset til is på grund af de høje temperaturer, blæst og regn. Arkivfoto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Vejr og vind gør, at skøjtebanen på Torvet ikke når at blive klar til den planlagte åbning fredag eftermiddag. Idrætschef i SEPE, Trine Kvarning håber, at vandet er frosset til is fredag i næste uge.

Esbjerg: Den store skøjtebane på Torvet i Esbjerg når ikke at bliver klar til den planlagte åbning fredag eftermiddag, hvor julen for alvor bliver sparket i gang i Esbjerg City med åbning af julehytterne og tænding af det store juletræ.

Åbningen af skøjtebanen plejer at være en fast del af juleshowet med opvisning af kunstskøjteløbere og ishockeyspillere, inden alle andre slippes løs på isen, men i år er det ikke muligt.

- Det er ganske enkelt vejrets skyld. Høje temperaturer, regn og blæst er faktorer der gør, at vi simpelthen ikke kan få kølet vandet ned. Vores kølekapacitet er ikke stor nok, og selv om vi i noget tid har kørt afskrabet sne fra skøjtehallen ind på banen på Torvet som supplement for at køle yderligere, kan vi  ikke nå i mål og være klar til fredag, siger Trine Kvarning, der er idrætschef i Sport og Event Park Esbjerg (SEPE), der står for driften af den mobile skøjtebane på Torvet.

Annonce

Hun håber at kunne byde byens skøjteglade borgere indenfor på banen en uge senere end planlagt.

Klimaforandringer

- Vejrudsigten ser i hvert fald bedre ud set med "skøjtebane-øjne" i den kommende uge. Vi har før haft lignende problemer med at få frosset vandet, måske er det et resultat af klimaforandringerne, siger Kvarning.

Det er ganske enkelt vejrets skyld. Høje temperaturer, regn og blæst er faktorer der gør, at vi simpelthen ikke kan få kølet vandet ned.

Trine Kvarning

Sidste år blev skøjtebanen slet ikke sat op på grund af coronasituationen, og det er stadig noget, som SEPE holder godt øje med.

- Vi følger selvfølgelig alle restriktioner og regler, og bliver der for eksempel indført et loft for forsamlinger på 1000 personer udendørs, så må vi indrette os efter det og måske skærme skøjtebanen af og kun have én indgang, siger Trine Kvarning.

-  Hvis der kommer endnu en coronabølge og lockdown, så kan i vel blive nødt til at pille skøjtebanen ned igen?

- Det kan vi i teorien, ja. Men ligesom vi lige nu har problemer med at få banen gjort klar, så kan vi have problemer med at pille det hele ned, når det først er frosset. Det er vores ansvar at leve op til alle krav som dem med ansvaret for driften, og det gør vi selvfølgelig. Vi holder øje med restriktionerne og har før fået god hjælp ved corona-hotlinen, når der er spørgsmål, siger Trine Kvarning.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Heini har 'Heldets Kiosk': Endnu en heldig spiller vinder en million kroner på en ellers værdiløs lottokupon

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Esbjerg

Kunstmuseum inviterer til julegaveworkshop

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce