Annonce
Sport

Udsat sommer-OL flytter VM i atletik til 2022

VM i atletik skubbes til 2022 som en konsekvens af, at OL skal afvikles næste sommer. VM i svømning udskydes.
Annonce

VM i atletik skal afvikles i 2022 i stedet for 2021, som det oprindelig var planlagt.

Efter at OL i Tokyo er flyttet til næste sommer, står det klart, at legene kommer til at karambolere med atletik-VM, og det samme gælder for VM i svømning, som også er udskudt.

Det meddeler de to respektive verdensforbund mandag.

VM i atletik skulle have begyndt i Oregon, USA 6. august 2021, mens VM i svømning skulle have været skudt i gang i Fukuoka i Japan fra 16. juli næste år.

Det Internationale Atletikforbund oplyser i en pressemeddelelse, at man er begyndt at lede efter en ny termin, hvor atletik-VM kan presses ind.

- Alle ønsker at være fleksible og finde kompromiser, og derfor arbejder vi nu med arrangørerne i Oregon om nye datoer i 2022, lyder det ifølge Reuters i en meddelelse fra World Athletics, som er forbundets navn.

Det Internationale Svømmeunion (Fina) bekræfter ligeledes, at VM i svømning i 2021 også bliver udskudt som følge af OL-datoerne.

Der er heller ikke sat dato for afviklingen af VM i svømning endnu efter dagens nyhed om OL-datoer. Svømme-VM skulle oprindeligt være afviklet fra 16. juli til 1. august i 2021.

- Fina vil nu konsultere arrangøren fra Fukuoka og undersøge de foreslåede datoer for mesterskaberne. Fina vil også konsultere interessenter som atleter, trænere, nationale forbund, tv-partnere og sponsorer for at finde den mest passende løsning, skriver Fina i en meddelelse.

Det hele skyldes, at de japanske OL-arrangører og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) mandag blev enige om, at det udsatte sommer-OL i Tokyo afvikles fra 23. juli til 8. august i 2021.

Det bekræftede Yoshiro Mori, præsident for arrangørkomitéen bag Tokyo 2020, mandag eftermiddag.

- De olympiske lege vil blive afholdt fra 23. juli til 8. august 2021. De paralympiske lege vil blive afholdt fra 24. august til 5. september, sagde han på et hasteindkaldt pressemøde.

Baggrunden for OL-flytningen, der altså nu også resulterer i en atletikflytning, er naturligvis coronakrisen, der hæger i det meste af verden i øjeblikket.

Arrangøren af VM i atletik i Oregon kommenterede ikke mandag på den nye situation, men ifølge Reuters lød det i sidste uge fra en unavngiven leder i arrangørgruppen:

- Vi forsikrer World Athletics, at vi vil samarbejde om, at Oregon stadig kan afholde VM på alternative datoer, hvis det bliver nødvendigt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce