Annonce
Esbjerg

Udsatte børn og unge får sommerferiehjælp

Blå Kors arrangerer sommerfest den 18. juli ved Præstegårdsskolen. Foto: Jens Peter Engedal.
Blå Kors er blandt de organisationer, der har fået penge fra Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn.
Annonce

Esbjerg: Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Organisationer som Blå Kors har fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter for udsatte børn og unge.

Blå Kors er en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august.

I Esbjerg Kommune har Blå Kors ansat Hans Lautrup som projektleder til at hjælpe familierne med at finde rundt i de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommunen, boligforeninger og det lokale foreningsliv.

Annonce

Fællesskab for børn

- Det handler også om at hjælpe familierne på vej. En dag fulgtes jeg med en familie hen til kulturhuset StreetMekka, hvor der er alle mulige aktiviteter. Og jeg tænker også at tage en basketball under armen og spille bold ude i nogle af boligområderne. Vi vil rigtig gerne give børnene nogle gode sommeroplevelser, siger Hans Lautrup.


Vi vil rigtig gerne give børnene nogle gode sommeroplevelser.

Hans Lautrup


Blå Kors driver Familienetværket Esbjerg i partnerskab med Jakobskirken. Det er blandt via det netværk, at man forsøger at komme i kontakt med familier i sommerferien.

Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber.

Blå Kors-arrangementer

Blå Kors arrangerer også selv aktiviteter og udflugter i sommermånederne.

Blandt andet en stor sommerfest med grillhygge den 18. juli ved Præstegårdsskolen i Esbjerg i samarbejde med Recovery Bulls, hvor der blandt andet vil være popcorn, slushice, grillhygge og mulighed for at udfordre Danmarks stærkeste mand.

Familier har mulighed for at kontakte Blå Kors' projektleder Hans Lautrup, hvis de har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter i Esbjerg på tlf. 21 47 33 41.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce