Annonce
Aabenraa

Udsatte børn og unge mangler støtte fra sydjyske håndværkere

Ungdommens Røde Kors mangle sydjyske håndværkere, som gerne vil støtte udsatte børn og unge i deres lokalområde. PR-Foto

For fjerde år i træk går landets håndværkere sammen om en vigtig mission: At gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark. Kampagnen En Hjælpende Hånd er arrangeret af Ungdommens Røde Kors, som sidste år fik håndværkere i 54 byer med. Kun to af de støtter kom fra jyske firmaer syd for Vejle.

København: Det kan nogle gange godt være svært at sidde i København og prøve at forstå, hvorfor ens budskab ikke når igennem i det sydlige Jylland. Sådan har Ungdommens Røde Kors det i denne tid.

I uge 39 kører de deres store kampagne En Hjælpende Hånd, hvor håndværkere hjælper udsatte børn og unge i deres lokalområde. Kampagnen er en succes i resten af landet - undtagen i det sydlige Jylland. Her er der kun to håndværkervirksomheder med.

- Det her skal ikke være en københavner-indsamling, men det er en udfordring hvert år at få de jyske og specielt de sydjyske virksomheder med. Vi vil gerne ud i alle kroge og hjælpe de udsatte børn og unge, og tanken med denne kampagne er, at de penge, som håndværkerne støtter med, går til lokale projekter. Man kan dermed følge med i, hvad ens penge går til, forklarer Sidsel Nybo Andersen, som er erhvervsfundraiser i Ungdommens Røde Kors.

Annonce

En Hjælpende Hånd


  • For fjerde år i træk går landets håndværkere i uge 39 sammen om en vigtig mission: at gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark.
  • Kampagnen hedder En Hjælpende Hånd og giver håndværkere og håndværksvirksomheder mulighed for at hjælpe udsatte børn og unge i deres lokalområde. Sidste år deltog 54 byer i hele landet. Kun to af de støtter kom fra jyske firmaer syd for Vejle.
  • Støtten går til aktiviteter for udsatte børn og unge i den respektive håndværkers lokalområde. Det er børn og unge, som for eksempel vokser op med sygdom, fattigdom eller ensomhed som en del af hverdagen.
  • Sidste år indsamlede kampagnen på landsplan 540.400 kroner til fordel for udsatte børn og unge. Støtten kom fra virksomheder i 54 byer, og mere end 20 faggrupper deltog.
  • For en sponsoreret dagsløn kan man som virksomhed give et barn eller en ung et helt år i en af Ungdommens Røde Kors' aktiviteter. Fra Vejle og nedad mod grænsen findes der 26 forskellige aktiviteter for udsatte børn og unge, som donerede penge ville gå til.
  • Hvis man er interesseret i at læse mere eller være med, er der mere information at hente på www.giv1hånd.dk

At være håndværker er fedt

Hun har ingen forklaring på, hvorfor de sydjyske håndværkere ikke har lyst til at være en del af kampagnen, når nu håndværkere i resten af landet gerne vil.

- De bliver måske ringet op af en masse gode formål, men vi vil gerne understrege, at vi ikke kun vil have støtte. Vi vil gerne være med til at gøre børn og unge opmærksomme på håndværkerfaget og vise dem, at det er fedt at kunne et håndværk. De her børn har brug for en hjælpende hånd, men på sigt kan de jo også blive unge, som får brug en læreplads som håndværker, og dem er der jo mangel på i håndværkerfagene, siger fundraiseren.

Der er allerede to aktiviteter for udsatte børn og unge i Aabenraa: En mentorordning for unge og en sygehuscafé for indlagte børn og unge. De to aktiviteter har brug for støtte fra håndværkerne, men der er også brug for flere andre aktiviteter i det sydjyske, og derfor vil Ungdommens Røde Kors gerne have flere håndværkere med.

- Et sponsorat består af minimum 2500 kroner, og man kan gøre det på forskellige måder. Nogle vælger at donere en dagsløn til indsamlingen, mens andre giver et sponsorat. Tanken er bare, at pengene går til et lokalt projekt, så håndværkerne kan gå hen og møde de børn og unge, som får glæde af deres sponsorat, pointerer Sidsel Nybo Andersen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce