Annonce
Esbjerg

Udsatte børnefamilier inviteres til gratis teater

Esbjergspillene har lavet juleforestilling de senere år, og i år bliver der en speciel forestilling for udsatte børnefamilier, der kan komme gratis i teateret og få en godtepose med hjem. Arkivfoto
Esbjergspillene og tre lokale sponsorer inviterer fredag udsatte børnefamilier til gratis teater, og der er også julegodter til børnene.

Esbjerg: Selv om kalenderen kun viser november, er julen så småt ved at snige sig ind på os, og lørdag den 9. november har teaterforeningen Esbjergspillene premiere på forestillingen "Da Julen forsvandt".

Men inden alle med en købt billet i hånden kan få lov at se forestillingen, inviterer Esbjergspillene fredag klokken 18.30 udsatte børnefamilier til snigpremiere, og det ganske gratis.

Teaterforeningen har valgt at forære en hel særforestilling af ”Da julen forsvandt” væk, så udsatte børnefamilier kan få en times pause væk fra spekulationerne om, hvorvidt pengene rækker til julegaver og julehygge, og i stedet hygge sig med sjov teater i Teaterhuset i Borgergade.

Billetterne fordeles af Mødrehjælpen i Kirkegade.

Annonce

Spilleplan

Forestillingen "Da Julen forsvandt" spilles i Teaterhuset i Borgergade 25”.

Forestillingen spilles lørdag den 9. november, søndag den 10. november, lørdag den 16. november og søndag den 17. november alle dage både klokken 11.00 og klokken 14.00.

Snigpremieren specielt for udsatte børnefamilier finder sted fredag den 8. november klokken 18.30.

Interesserede i særforestillingen skal henvende sig til Mødrehjælpen i Kirkegade.

Billetterne købes og printes på www.esbjergspillene.dk.

Julegodter

- Vi er utrolig glade for, at tre lokale sponsorer, Spangsberg Flødeboller, Cocio og Oil-tanken ved Lars Erik Johansen, bakker op om projektet. Når børnene har set særforestillingen fredag aften, venter der dem nemlig som overraskelse julegodter fra de tre firmaer at gå hjem på, fortæller Pia Foldberg, som sammen med Jens Morten Frederiksen har skrevet forestillingen.

Den handler om den 6-årige Juliane, der flytter til den lille hyggelige by, Julekøbing, med sine forældre. De travle forældre har dog mere travlt med deres karrierer, så julestemningen bliver udsat igen og igen. Men så tager nisserne i byen fat.

Forestillingen har helt nyskreven musik af Lasse Juhl, og instruktionen er lagt i hænderne på Sanne Hallum, der også stod bag de seneste par års succesfulde juleforestillinger i Esbjergspillene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce