Annonce
Esbjerg

Udsatte familier inviteres til gratis juleforestilling

Sanne Hallum instruerer juleforestillingen. Privatfoto

Esbjerg: Butikshylderne fyldes i øjeblikket med julepynt og godter. For de fleste er det en glædelig tid, men for mange udsatte børnefamilier kniber det med at få pengene til at række til ekstra julehygge.

Teaterforeningen Esbjergspillene har i den anledning valgt at forære en særforestilling af "Da julen forsvandt" til udsatte børnefamilier. Det sker ved en forpremiere fredag aften 8. november, og billetterne fordeles af Mødrehjælpen i Kirkegade.

"Da julen forsvandt" er Esbjergspillenes nye juleforestilling. Den handler om den seksårige Juliane. Hendes travle forældre har travlt med deres karrierer, så julestemningen bliver udsat igen og igen. Men så tager nisserne i byen fat …

Stykket er skrevet af Pia Foldberg og Jens Morten Frederiksen med musik af Lasse Juhl. Instruktionen er lagt i hænderne på Sanne Hallum.

"Da julen forsvandt" har premiere lørdag 9. november og spilles desuden søndag 10. november, lørdag 16. november og søndag 17. november - alle dage kl. 11 og kl. 14.

Man køber billet via Esbjergspillenes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce