Annonce
forside

Udsigt til advokatguf omkring migrantregning

Læserbrev: Det er helt utroligt, så mange ressourcer politiet og udlændingemyndighederne anvender for at undgå at betale de 560.191 kr., som Aabenraa Kommunen har lagt ud for politiet i forbindelse med den ekstraordinære situation, der opstod i september 2015, da migranter og flygtninge væltede ind over grænsen.

Man vil ikke betale for den musik, man selv har bestilt.

Efter anmodning fra Syd- og Sønderjyllands Politi satte Aabenraa Kommune himmel og jord i bevægelse for at hjælpe til med at håndtere og afhjælpe den helt ekstraordinære situation.

Bl.a. blev der sørget for, at den tidligere Frøslev Skole blev åbnet for indkvartering og forplejning samt til "nærpolitistation" til det, som en politistation bruges til, bl.a. tilbageholdelse.

Kommunen har overhovedet ikke haft nogen forpligtelse til at yde den nævnte assistance og da slet ikke at afholde udgifter hertil.

At man så har gjort det alligevel, skyldes naturligvis interessen i, at vort samfund skal fungere.

Men at kommunens skatteborgere alene skal belastes med en samfundsudgift, er helt uhørt og aldeles urimeligt.

Da Aabenraa Kommunen er en grænsekommune, kan det kan ikke afvises, at lignende situationer kan opstå i fremtiden, og derfor er det helt afgørende, at der skabes klarhed om, hvem der skal betale denne samfundsudgift.

Sagen kan nu ende med, at kommunen tvinges til at anlægge sag imod staten for at få betalt regningen, såfremt politiet eller Udlændingestyrelsen ikke kommer til fornuft.

Dette ville være ren advokatguf.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce