Annonce
Aabenraa

Udsigt til at bo i rundkørsel: Ægtepar siger nej til kommunens forslag

Indkørslen lige vest for Bente Junker Hansen og Lars Thonesens hus vil med kommunens forslag blive spærret for indkørsel fra Grønnevej, men parkeringspladserne vil blive bevaret. Arkivfoto: Claus Thorsted
Bente Junker Hansen og Lars Thonesen er ikke tilfredse med den løsning, Aabenraa Kommune har fremlagt. Selv om der bygges en støjmur, mener de, at deres hus stadig vil miste værdi, når der anlægges vej til nyt plejehjem.

Tinglev: Trafik på alle fire sider af deres hus.

Det er, hvad ægteparret Bente Junker Hansen og Lars Thonesen har udsigt til, når Tinglevs nye plejehjem står klar.

Det har de protesteret kraftigt imod. Dels fordi de mener, det ikke kan være rimeligt, at de skal bo i det, de kalder en rundkørsel. Dels fordi det vil forringe værdien af huset på Grønnevej 34.

Det fik formand for vækstudvalget for land og by Philip Tietje (V) og en gruppe byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, De Konservative og Dansk Folkeparti til at aflægge besøg på adressen, og bagefter var der politisk enighed om, at det kunne man ganske rigtigt ikke byde Tinglev-parret.

Forvaltningen fik derfor besked på at komme med alternativer.

Annonce

Der skal ny indkørsel til

  • I dag er der kun indkørsel til Tinglev Midt fra Hovedgaden.
  • I forbindelse med byggeriet af plejehjemmet Ny Grønningen, der kommer til at huse 24 beboere, skal der også laves en adgangsvej fra Grønnevej. Ifølge det lokalplanforslag, der lige nu ligger, skal den gamle, danske børnehave på Grønnevej 32 rives ned for at gøre plads til den nye vej.
  • Det har udløst indsigelser fra både de berørte naboer og Tinglev-borgere, der mener, børnehaven er bevaringsværdig.

Nej tak til forslag

Sidste onsdag fik Thonesen og Junker Hansen så præsenteret et forslag på et møde med direktøren for kultur, miljø og erhverv, Stig Werner Isaksen. Med besked om at melde tilbage senest på fredag.

Så lang tid behøvede de dog ikke. Efter at have haft fat i både advokat og ejendomsmægler er svaret herfra "tak, men nej tak".

- Det er ikke en acceptabel løsning. Vi vil jo stadig have trafik på fire sider, og vores ejendomsmægler vurderer, at vi står til at tabe mellem 200.000 og 300.000 kroner på huset, forklarer Lars Thonesen om forslaget, hvor der øst for huset sættes en støjmur på 1,8 meter op ud til den nye vej, der kommer til at gå mellem Grønnevej og plejehjemmet på Tinglev Midt. Vest for huset lukkes den nuværende vej, men parkeringspladserne bevares - nu blot med indkørsel fra den modsatte side.

Vi dækker deres fejl

På mødet med Stig Werner Isaksen fik ægteparret oplyst, at den skitserede løsning vil koste 500.000 kroner.

- Det er da mærkeligt, at Aabenraa Kommune gerne vil ofre 500.000 kroner på en støjmur, men ikke vil bruge de ekstra 200.000 kroner til at købe vores hus, så vi kan komme ud af det her med et nul. Jeg synes ikke, Aabenraa Kommune står ved deres ansvar. Vi kommer jo til at dække deres fejl, mener den berørte husejer, der nu venter spændt på den politiske behandling af sagen i næste uge.

På kortet kan man se, hvordan den nuværende vej på venstre side af Grønnevej 34 gøres blind, mens der sættes en støjmur med grøn beplantning op ud mod den nye vej/parkeringsområde mod øst. Tegning: Aabenraa Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce