Annonce
Billund

Udsigt til forrygende helligdag på travbanen

Hollandske Innovation Love med Robin Bakker i sulkyen bliver en af favoritterne i "Kentaur.com – Sprintermesteren". PR Foto
Felt med internationalt snit og 11 løb venter ved "Kentaur.com - Sprintermesteren" Kristi himmelfartsdag på Billund Trav.

Billund: Igen i år er det lykkedes at samle et spændende felt med internationalt snit, når Billund Trav Kristi himmelfartsdag torsdag 30. maj fra kl. 12.45 skal afvikle "Kentaur.com – Sprintermesteren".

10 fine ekvipager svinger op bag startvognens vinger, før det går løs på de 1600 meter.

De bedste danske heste, med Dontpaytheferryman, Damien Shadow, Da Vinci Peak og lokale Dream Of Succes, møder blandt andre svensktrænede Zohar Font, samt de to hollandske Very Impressive S og Innovation Love.

Sidstnævnte trænes af Paul Hagoort og køres af Robin Bakker, parret der sidste år stod bag vinderen Tsunami Diamant.

Annonce

Topheste i duel

Når Vandel Biler præsenterer "Travkongen", er det med et revancheopgør mellem to af Danmarks bedste heste i form af O’Grady og Slide So Easy.

For en måned siden mødtes de på Charlottenlund Trav, hvor O’Grady, efter en fremragende præstation, vandt med Slide So Easy på andenpladsen.

Siden har Slide So Easy vundet storløb i Norge, så det er to topheste, der skal dyste om kongetitlen.

Hurtig dame

De 4-årige hopper mødes i dagens 6. løb – "Aveve Hoppesprinten".

De danske deltagere møder en tophest i form af italienskfødte Zante Grif med Robin Bakker i sulkyen. Parret var flot anden på Copenhagendagen, og har inden da tre sejre i resultatrækken at henvise til.

De danske hopper får noget at se til.

Dagens program omfatter i alt 11 løb, og som vanligt er der gratis entré på Billund Trav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce