Annonce
Tarm

Udsigt til strømmotorvej giver mange høringssvar

Sådan kommer den kommende strømmotorvej til at se ud, hvis den ikke bliver gravet ned, som mange i Ringkøbing-Skjern opfordrer til. Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern: Det er alt andet end populært, at der er lagt op til, at den kommende 400 kV strømmotorvej fra Idomlund til Endrup bliver en luftledning.

Det kan mærkes på Miljøstyrelsens postkasse. Da høringsfristen udløb forleden, var der kommet rigtig mange svar.

Hvor mange bliver dog ført gjort op i løbet af næste uge, oplyser styrelsen, der er i fuld gang med at journalisere de mange henvendelser.

Blandt høringssvarene ligger Videbæk Borgerforenings. Formand Peter Vennevold kommer med en kraftig opfordring til at grave ledningerne ned. Det skal ske af hensynet til naturen og det åbne landskab med uspoleret udsigt omkring byen, lyder argumentet.

"Området har allerede ofret en del af disse værdier til samfundet i form af vindmøller. Disse tager på samme måde som luftledningerne også en del af den fornøjelsen og udsigten. Nu må dette samfund bidrage til, at der ikke sker yderligere ødelæggelser af området, skriver borgerforeningen.

Også Ringkøbing-Skjern Kommune har opfordret til at grave de omstridte ledninger ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce