Annonce
Tarm

Udsigt til vikariat i Folketinget sender Kenneth Mikkelsen i tænkeboks

Kenneth Mikkelsen (V) var på plakaten første gang ved Folketingsvalget i juni. Nu overvejer han sin politiske fremtid. Arkivfoto
Folketingskandidat Kenneth Mikkelsen (V) vil bruge sommerferien på at overveje sin politiske fremtid. Derfor er det uvist, om han bliver barselsvikar for Thomas Danielsen på Christianborg.

Ringkøbing-Skjern: Det er usikkert, om Ringkøbingkredsens folketingskandidat Kenneth Mikkelsen vil benytte sig af muligheden for alligevel at komme i Folketinget.

Der bliver ellers brug for en vikar på Christiansborg, når folketingsmedlem Thomas Danielsen Struer-Lemvigkredsen går på barselsorlov fra årsskiftet. Og her er Kenneth Mikkelsen som sit partis førstesuppleant selvskrevet til opgaven som stedfortræder.

I en sms til Dagbladet skriver Kenneth Mikkelsen, at han overvejer sin politiske fremtid.

- Jeg har givet mig selv nogle måneder til at tænke det godt igennem, og vil derfor først melde noget ud efter sommerferien. Det gælder også et eventuelt vikariat for Thomas Danielsen, skriver han.

Det betyder altså, at ferien blandt andet bliver brugt til at spekulere på, om han overhovedet ønsker at fortsætte som folketingskandidat. Der er ingen tvivl om, at det var en skuffelse for Kenneth Mikkelsen, at det ikke lykkedes at skaffe opbakning til det mandat i det vestjyske, der ellers på forhånd blev betragtet som nærmest sikkert.

Kenneth Mikkelsen fik 4659 personlige stemmer ved folketingsvalget i juni måned. Og det var altså ikke nok til en plads på Christiansborg. Efter valget udtrykte blandt andre borgmester Hans Østergaard (V) ærgrelse over, at det ikke lykkedes at få en lokal kandidat i Folketinget.

Hvis Kenneth Mikkelsen, der er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande, vælger at takke nej til barselsvikariatet for Thomas Danielsen vil den næste på suppleant på listen blive spurgt.

Nummer to er Gitte Willumsen fra Silkeborg, der fik 2722 personlige stemmer ved valget. Tredjesuppleanten er Anders G. Jacobsen fra Holstebro, der fik 1691 personlige stemmer.

Der er set før, at tredjesuppleanten får tjansen. Da Esben Lunde Larsen sidste år forlod Folketinget, var det netop tredjesuppleanten Carsten Kissmeyer, der endte som stedfortræder. Han brugte vikariatet som springbræt og blev valgt til Folketinget i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce