Annonce
Trekantområdet

Udsigtsbyggeri på Kulgrunden: Nissen får lokalplan i forsinket julegave

Alt tyder på, at Michael Nissen kan gå i gang med sit byggeri på Kulgrunden til januar. Illustration: Scmidt Hammer Lassen Architects.
Lokalplanen for de kommende udsigtslejligheder på Kulgrunden godkendes efter al sandsynlighed på byrådsmødet den 6. januar. En måned senere er der grønt lys til Peter Hansens omfattende byggeri på hjørnet af Jernbanegade og Østergade.
Annonce

Middelfart: Det må nærmest betegnes som en forsinket julegave, når Middelfarts politikerne på byrådsmødet den 6. januar efter al sandsynlighed giver den lokale byggematador Michael Nissen grønt lys til hans ambitiøse udsigtsbyggeri på Kulturgrunden.

Byplanlægger Jacob Koch fortæller, at man nu er så langt med en løsning på de hidtidige udfordringer med at finde en optimal fælles ind- og udkørsel til Kulgrunden, p-huset og marinaen samt tilstrækkeligt med parkeringspladser, at han forventer lokalplanen klar til økonomiudvalgsmødet den 17. december.

Hvis den går igennem, som han forventer med de politiske signaler, der har været i hele forløbet og de tilretninger, Nissen har lavet de seneste uger, kan byrådet vedtage planen den 6. januar. Umiddelbart herefter kan Michael Nissen begynde piloteringen af den bløde undergrund.

Normalvis skal en bygherre etablere to parkeringspladser for hver ny bolig i byen. Der opereres med 50-55 nye boliger på Kulgrunden afhængig af deres størrelse.

- Som det ser ud lige nu, kan Michael Nissen tilvejebringe halvanden parkeringsplads pr. bolig på Kulgrunden. Resten skal han klare ved at indbetale til parkeringsfonden, hvorefter kommunen kan etablere dem på det ledige stykke jord, vi har liggende op til Kulgrunden, fortæller Jacob Kloch.

Byggeriet på Kulgrunden forventes at tage halvandet til to år.

Annonce

32 lejligheder på trapperne

Også tømrermester Peter Juul Hansens omfattende byggeri på hjørnet af Jernbanegade og Østergade er lige på trapperne.

Jacob Kloch fortæller, at kommunen stort set er nået til enighed med bygherre om de sidste detaljer. Dialogen har i den sidste fase især koncentreret sig om nedkørslen til parkeringskælderen. Det ligger nu fast, at beboerne i de 32 lejligheder skal parkere deres biler i kælderen via en nedkørsel i slippen ind til Kvicklys parkeringspladser.

Byggeriet, der forventes at tage et par år, omfatter foruden lejligheder i tre etager tre store lejemål til liberalt erhverv i stueetagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce