Annonce
Sønderjylland

Udskældt uddannelsesinstitution har fået ny direktør

Jesper Aaskov bliver ny direktør for FGU Sønderjylland.  Arkivfoto: Timo Battefeld
FGU Sønderjylland har efter en længere periode med uro og påbud fra Arbejdstilsynet fået en ny direktør. Jesper Aaskov overtager jobbet 1. maj.

Sønderjylland: FGU i Sønderjylland med afdelinger i Tønder, Aabenraa, Haderslev og hovedsæde i Sønderborg får ny direktør. Blandt 26 ansøgere blev det Jesper Aaskov.

Jesper Smaling, der er bestyrelsesformand for FGU Sønderjylland, er sikker på, at Jesper Aaskov har de rette kompetencer til jobbet.

- Vi har kørt en grundig og inddragende proces siden slutningen af januar for at finde frem til vores nye direktør. Det har været vigtigt for os at få defineret den rette profil for en ny direktør og sikre os, at vi kunne få den bedste ansat. Og det er vi sikre på, at vi får med Jesper Aaskov, der er fundet i et godt og bredt ansøgerfelt, siger Jesper Smaling i en pressemeddelelse.

Annonce

Ansættelsen kommer efter, at JydskeVestkysten i november 2020 kunne fortælle, at det ikke kun var eleverne, der havde udfordringer og problemer at slås med. Det havde FGU også.

Det stod klart, da den blev ramt af en lang række påbud fra Arbejdstilsynet.

FGU

FGU står for 'Den forberedende grunduddannelse' og henvender sig til unge under 25 år, som endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager.

Formålet med FGU er, at man efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job.

FGU består af forskellige uddannelsesspor, som kan tilpasses dine behov og interesser.

Blandt kritikpunkterne var alt lige fra dårlig udsugning og for meget larm i køkkenet, til at underviserne bliver mødt af truende adfærd og sexistisk sprog fra eleverne. Den daværende direktør Bjarne Bonvang blev efterfølgende fritaget for tjeneste.

Ser frem til arbejdet

Jesper Aaskov har siden 5. januar været konstitueret direktør hos FGU Sønderjylland. Han tiltræder officielt jobbet som direktør den 1. maj. Et job som han ser frem til at komme ordentligt i gang med.

- Jeg er utroligt stolt over at blive valgt og glæder mig meget til opgaven. Med genåbningen er det en fornøjelse at se de unge mennesker tilbage på vores skoler. Jeg ser frem til, at vi kan bygge videre på en god uddannelsesinstitution, der både giver de unge værktøjer og redskaber til at finde deres rette uddannelse eller job, samt skaber en god arbejdsplads for alle de ansatte. Jeg glæder mig til at smøge ærmerne op og komme i gang, siger Jesper Aaskov.


Jeg ser frem til, at vi kan bygge videre på en god uddannelsesinstitution, der både giver de unge værktøjer og redskaber til at finde deres rette uddannelse eller job, samt skaber en god arbejdsplads for alle de ansatte.

Jesper Aaskov, ny direktør


Jesper Aaskov er uddannet folkeskolelærer og har tidligere været leder af ungecenteret i Sønderborg Kommune. Ungecenteret er en organisatorisk sammenlægning af Ungdommens Uddannelsesvejledning, Sønderborg Ungdomsskole, herunder også 10. klasse og STU, den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Helt vildt travlt: Badehotel må afvise op mod 200 kunder om dagen

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Haderslev

Facebook kogte: - Parkeringshus ved Meny? Det var da en tåbelig idé

Annonce