Annonce
112

Tyve skjulte værktøj for 100.000 kroner i udendørs trådgård og hentede det om natten

Et hegn som dette afspærrer udendørs-gården hos Bauhaus i Esbjerg. Men udspekulerede tyve har alligevel fået listet værktøj for over 100.000 kroner over hegnet i løbet af en nat. Billedet er ikke fra Bauhaus i Esbjerg. Arkvifoto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Nødudgang og skjult kostbart værktøj var led i nøje planlagte tyverier mod Bauhaus.

Esbjerg: Et makkerpar står bag udspekulerede tyverier for over 100.000 kroner i byggemarkedet Bauhaus i Gjesing. I sidste uge blev der stjålet kostbart elværktøj og lignende fra butikken, og i weekenden er stjålet flere varer.

I begge tilfælde har tyvene brugt stort set samme fremgangsmåde: Den ene samler tyvekoster sammen i butikken i kurve eller indkøbsvogne og stiller dem på et udvalgt sted. Derefter åbner en medgerningsmand en nødudgang i nærheden og smugler varerne ud af butikken.

I forbindelse med det store tyveri i sidste uge, hvor der forsvandt værktøj for over 100.000 kroner, gik man endnu mere udspekuleret til værks.

Tyvene samlede kostbart værktøj sammen og stillede det skjult i et hjørne udendørs i en indhegnet trådgård, som bruges til haveartikler og trælast. Herefter vendte tyvene så tilbage i løbet af natten, kravlede over det høje hegn og fik hurtigt smidt værktøjet over hegnet og kørte væk med tyvekosterne.

Gerningsmændene er set flygte i en grøn Mazda ved det ene indbrud. Politiet har mistanke til en 45-årig mand, som ventes anholdt og afhørt.

/STOK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Brød vindue op og stjal intet

Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce