Annonce
KIF Fodbold

Udspillet på 24 minutter: Kolding IF gik helt i sort

Kolding IF-tilhængerne mødte op i sort ligesom holdets spilletøj. På banen gik Kolding også i sort. Foto: Morten Pape
For første gang siden oprykningen til 1. division blev Kolding IF udstillet og udspillet af et bedre mandskab. Vejle scorede tre gange på kampens første 24 minutter, hvor Kolding gik helt i sort.

KOLDING IF: 1,18 minut.

Et minut og atten sekunder.

Længere tid gik der ikke, inden Kolding IF-målmand Jens Rinke måtte hente bolden ud af nettet på Vejle Stadion. Hjemmeholdet kastede sig over gæsterne fra første sekund, men Kolding IF nåede end ikke at trykke på overfaldsalarmen, inden Diego Montiel udnyttede en fejl og bragte hjemmeholdet foran 1-0.

En skrækkelig indledning for gæsterne. Men den kunne være vendt allerede kort efter, da Simon Smidt gled igennem i venstre side og sendte et perfekt indlæg derind, hvor Rune Nautrup burde dukke op. Han nåede ikke frem, og Vejle slap med en løftet pegefinger. En løftet pegefinger om, at nok havde topholdet fået en drømmestart, men Kolding IF mindede om, at de flere gange tidligere har vendt modgang til point.

De defensive trængsler fortsatte for Kolding IF, der sjuskede og sløsede alt for meget i forsvarsaktionerne. Cheftræner Anders Jensen råbte sine spillere an fra sidelinjen. Vejle lurede på endnu en scoring.

Annonce

kampen i tal

Vejle-Kolding IF 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Diego Montiel (2), 2-0 Lucas Jensen (22.), 3-0 Diego Montiel (24.)

Advarsler

Vejle: Arbnor Mucolli (84.)

Kolding: Rune Nautrup (69.), Morten Hansen (88.)

Kolding: Jens Rinke - Jakob Killerich, Casper Bruun, Mads Zederkof - Morten Hansen, Jonas Gemmer (45. Henrik Brodersen), Sebastian Sommer (82. Jeppe Hansen), Simon Smidt - Christian Kudsk (45. Martin Hedeager), Rune Nautrup, Niels Letort

Tilskuere: 4.945

Frit spil

Det andet mål kom efter 22 minutter. Lucas Jensen fik helt uhindret lov at løbe mellem Casper Bruun og Simon Smidt og heade et præcist indlæg i nettet uden chance for Jens Rinke.

Kolding-målmanden var også prisgivet, da Diego Montiel fik lov at spadsere gennem et passivt Kolding-forsvar og sparke bolden ind ved fjerneste stolpe. 3-0 en fjerdedel inde i kampen. I Nørreskoven hørte hjemmepublikummet fuglesang foroven. Kolding-gæsterne må bare have hørt lyden af sirener.

Det værste for gæsterne var, at Vejle på ingen måde lignede et hold, der havde tænkt sig at sætte tempoet ned.

Kolding havde ikke haft andre afslutninger end et enkelt tørt forsøg fra Rune Nautrup i kampens indledning.

Når bolden endelig var på Kolding-fødder, blev spillerne ved med at tro, at de havde et ekstra sekund til at tænke. En ekstra meter til at bevæge sig på. Det havde de ikke. Det fik de ikke. For første gang i denne sæson lignede Kolding IF et hold, der mødte en modspiller, der ikke hørte til i samme række. det gør Vejle måske heller ikke. Efter en sløv start har VB sat en lang stime sammen, der har bragt holdet på kurs tilbage mod superligaen.

Mutters alene i front

Kolding IF fik ranket rykket en anelse og sat en stopper for ydmygelsen. Store målchancer blev det aldrig til, og anfører Rune Nautrup lå oftest mutters alene i front og kæmpede en umulig kamp om høje bolde mod Juhani Ojala og Mads Greve.

Cheftræner Anders Jensen lavede en dobbeltudskiftning allerede i pausen, hvor han byttede Christian Kudsk og Jonas Gemmer ud med Martin Hedeager og Henrik Brodersen. Så havde han da sendt et signal.

Casper Bruun kunne have headet et hjørnespark i mål til 1-3 i overtiden, men en sejr til Vejle på 3-0 var ikke et mål for lidt i forhold til forskellen på de to hold.

- Kæmpe cadeau til drengene for ikke at brække midtover. Så kunne det have gået rigtig galt. Vi fik sat en prop i i pausen og blev enige om, at uanset hvad der sker, så blev vi nødt til for tilhængeres og vores egen skyld at fighte, og vi spiller egentlig en okay anden halvleg, sagde Kolding-træner Anders Jensen.

Kolding IF gik helt i sort i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];