Annonce
KIF Fodbold

Udspillet på 24 minutter: Kolding IF gik helt i sort

Kolding IF-tilhængerne mødte op i sort ligesom holdets spilletøj. På banen gik Kolding også i sort. Foto: Morten Pape
For første gang siden oprykningen til 1. division blev Kolding IF udstillet og udspillet af et bedre mandskab. Vejle scorede tre gange på kampens første 24 minutter, hvor Kolding gik helt i sort.

KOLDING IF: 1,18 minut.

Et minut og atten sekunder.

Længere tid gik der ikke, inden Kolding IF-målmand Jens Rinke måtte hente bolden ud af nettet på Vejle Stadion. Hjemmeholdet kastede sig over gæsterne fra første sekund, men Kolding IF nåede end ikke at trykke på overfaldsalarmen, inden Diego Montiel udnyttede en fejl og bragte hjemmeholdet foran 1-0.

En skrækkelig indledning for gæsterne. Men den kunne være vendt allerede kort efter, da Simon Smidt gled igennem i venstre side og sendte et perfekt indlæg derind, hvor Rune Nautrup burde dukke op. Han nåede ikke frem, og Vejle slap med en løftet pegefinger. En løftet pegefinger om, at nok havde topholdet fået en drømmestart, men Kolding IF mindede om, at de flere gange tidligere har vendt modgang til point.

De defensive trængsler fortsatte for Kolding IF, der sjuskede og sløsede alt for meget i forsvarsaktionerne. Cheftræner Anders Jensen råbte sine spillere an fra sidelinjen. Vejle lurede på endnu en scoring.

Annonce

kampen i tal

Vejle-Kolding IF 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Diego Montiel (2), 2-0 Lucas Jensen (22.), 3-0 Diego Montiel (24.)

Advarsler

Vejle: Arbnor Mucolli (84.)

Kolding: Rune Nautrup (69.), Morten Hansen (88.)

Kolding: Jens Rinke - Jakob Killerich, Casper Bruun, Mads Zederkof - Morten Hansen, Jonas Gemmer (45. Henrik Brodersen), Sebastian Sommer (82. Jeppe Hansen), Simon Smidt - Christian Kudsk (45. Martin Hedeager), Rune Nautrup, Niels Letort

Tilskuere: 4.945

Frit spil

Det andet mål kom efter 22 minutter. Lucas Jensen fik helt uhindret lov at løbe mellem Casper Bruun og Simon Smidt og heade et præcist indlæg i nettet uden chance for Jens Rinke.

Kolding-målmanden var også prisgivet, da Diego Montiel fik lov at spadsere gennem et passivt Kolding-forsvar og sparke bolden ind ved fjerneste stolpe. 3-0 en fjerdedel inde i kampen. I Nørreskoven hørte hjemmepublikummet fuglesang foroven. Kolding-gæsterne må bare have hørt lyden af sirener.

Det værste for gæsterne var, at Vejle på ingen måde lignede et hold, der havde tænkt sig at sætte tempoet ned.

Kolding havde ikke haft andre afslutninger end et enkelt tørt forsøg fra Rune Nautrup i kampens indledning.

Når bolden endelig var på Kolding-fødder, blev spillerne ved med at tro, at de havde et ekstra sekund til at tænke. En ekstra meter til at bevæge sig på. Det havde de ikke. Det fik de ikke. For første gang i denne sæson lignede Kolding IF et hold, der mødte en modspiller, der ikke hørte til i samme række. det gør Vejle måske heller ikke. Efter en sløv start har VB sat en lang stime sammen, der har bragt holdet på kurs tilbage mod superligaen.

Mutters alene i front

Kolding IF fik ranket rykket en anelse og sat en stopper for ydmygelsen. Store målchancer blev det aldrig til, og anfører Rune Nautrup lå oftest mutters alene i front og kæmpede en umulig kamp om høje bolde mod Juhani Ojala og Mads Greve.

Cheftræner Anders Jensen lavede en dobbeltudskiftning allerede i pausen, hvor han byttede Christian Kudsk og Jonas Gemmer ud med Martin Hedeager og Henrik Brodersen. Så havde han da sendt et signal.

Casper Bruun kunne have headet et hjørnespark i mål til 1-3 i overtiden, men en sejr til Vejle på 3-0 var ikke et mål for lidt i forhold til forskellen på de to hold.

- Kæmpe cadeau til drengene for ikke at brække midtover. Så kunne det have gået rigtig galt. Vi fik sat en prop i i pausen og blev enige om, at uanset hvad der sker, så blev vi nødt til for tilhængeres og vores egen skyld at fighte, og vi spiller egentlig en okay anden halvleg, sagde Kolding-træner Anders Jensen.

Kolding IF gik helt i sort i Vejle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce