Annonce
Esbjerg

Udstødt bøfhus i Esbjerg får stor bøde for dårlig hygiejne

Jensens Bøfhus i Torvegade i Esbjerg har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner. Arkivfoto
En lang liste med bemærkninger fra Fødevarestyrelsen har kostet Jensens Bøfhus i Esbjerg centrum en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.

Esbjerg: I modsætning til Jensens Bøfhus’ prisbelønnede og franchisedrevne restaurant i Esbjerg Nord er det ingen hemmelighed, at bøfkæden gerne vil have en anden til at overtage lejemålet af restauranten i Torvegade i det indre Esbjerg.

Og glæden ved at servere frokostbøffer i Torvegade er formentlig ikke blevet større, efter at Fødevarestyrelsen forleden kiggede forbi restauranten tæt på Torvet.

Efter det knap to timer lange besøg den 15. juli kvitterede styrelsen med en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner for dårlig hygiejne og rengøring.

Allerede den 7. juni havde Fødevarestyrelsen givet Jensens Bøfhus i Torvegade en løftet pegefinger på grund af for ringe hygiejne og et defekt metalfilter ved emhætten over bøfstegeren.

Dengang havde restauranten meddelt, at der ville blive hanket op på tingene.

Annonce
Restaurantens ledelse har fejlet, og vi har i vores overordnede ledelse fejlet i at følge op på det. Det er træls og dumt, da vi selvfølgelig ønsker at drive en ordentlig forretning med styr på tingene.

Anders Nikolaisen, adm. direktør, Jensens Bøfhus

Små mørke prikker

Men den 15. juli konstaterede fødevarestyrelsens tilsynsførende, at ”affaldsspand til madaffald er meget snavset og hjul har snavsede belægninger" og "håndtag til fryserum i kælderen har skimmellignende belægninger".

Desuden hedder det i kontrolrapporten, at ”fire rullevogne til affaldsspande er snavsede og med meget fedtede belægninger. To er placeret i produktionsområde og to i opvaskeafdeling,” ligesom ”lameller i isterningemaskine har små mørke prikker, der kunne aftørres med serviet”.

Og i en generel bemærkning indskærpes det overfor Jensens Bøfhus, at ”lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes i god stand”.

Årets bedste

Anders Nikolaisen, der er administrerende direktør i Jensen Bøfhus, oplyser til JydskeVeskysten, at han ærgrer sig over sagen fra Esbjerg og meddeler, at man vil lære af fejlene.

- Restaurantens ledelse har fejlet, og vi har i vores overordnede ledelse fejlet i at følge op på det. Det er træls og dumt, da vi selvfølgelig ønsker at drive en ordentlig forretning med styr på tingene, oplyser han og fortsætter:

- Vi har glade smileyer i alle vores restauranter og et godt samarbejde med fødevareregionerne omkring fødevaresikkerhed. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, når sådan noget sker. Vi tager det til efterretning og lærer af det.

Jensens Bøfhus har igennem de seneste år kæmpet med at vende en negativ udvikling, og for nogle år siden solgte man bygningen i Torvegade til den lokale ejendomsmatador Villemoes Holding, hvorefter bøfhuset blev lejer i stedet for ejer.

Esbjergs anden Jensens Bøfhus ved Bilka og City Nord har i årevis haft storsmilende smileyer og er i besiddelse af en såkaldt elitesmiley. Tidligere i år blev Jensens Bøfhus i Esbjerg Nord blandt 23 restauranter kåret som årets bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce