Annonce
Kolding

Udstiller efter aflysning af stort julemarked: - Respekt for beslutningen, men hvor er det trist

- Jeg er kommet derhen, hvor jeg har tænkt mig at lukke øjene for alt det, som er trist, indtil jeg har holdt nytår, så jeg på en eller anden måde kan holde en positiv jargon, siger Charlotte Christiansen, der blandt andet har solgt Kim Larsen-grafik fra sin stand på Koldinghus' julemesse. Arkivfoto: Mette Mørk
Normalt er der en god omsætning i sigte, når udstillerne slutter året af med julemarkedet på Koldinghus. Den må de undvære i år. Men mange har sagt ja allerede til at komme igen i 2021.
Annonce

Kolding: Omkring 65 udstillere har fået samme triste besked som de besøgende: At årets julemarked på Koldinghus er blevet aflyst. For udstillerne betyder det et betydeligt tab af omsætning, fordi markedet har ry for være stedet, hvor rigtig mange kommer for at handle unikke julegaver.

- Det betyder faktisk alt, at vi kan komme af sted, for det er jo den tid på året, hvor alle skal ud og have julegaver, og for os er det muligheden for at komme ud blandt folk, siger Charlotte Christiansen fra X-tension, som holder til i Sdr. Bjert.

Hun plejer at sælge grafik til de besøgende på julemessen, og hun skjuler ikke, at det er en messe, der plejer at give en rigtig god omsætning, som det bliver svært at erstatte blot ved nethandel eller besøg i galleriet.

- Lige så meget som det er en god ting at komme på Koldinghus, lige så skidt er det, når vi ikke kan udstille dér, siger Charlotte Christiansen og føjer til:

- Så jeg synes, aflysningen er trist oven i alt det andet, der også er trist for tiden. Men de skal vide på Koldinghus, at jeg har den dybeste respekt for beslutningen.

Annonce

Mange klar til revanche

En anden af de lokale udstillere er billedhugger Erik Valter fra Bramdrupdam. Han plejer at have en god omsætning, når han kommer på julemarkedet med sine bronzestøbninger.

- Jeg er ked af, at det ikke bliver til noget år, for Koldinghus plejer at være stedet, hvor jeg har sluttet min sæson. Der er masser af hygge og god betjening fra personalet, men jeg kunne godt regne ud, at sådan som smittetrykket har udviklet sig, så kunne det nok ikke blive til noget i år, siger Erik Valter.

- Jeg tror, at mange er kede af aflysningen, selv om det er den rette beslutning, siger billedhugger Erik Valter, som altid har en stand på Koldinghus i december. Arkivfoto: Mette Mørk

Han fortæller, at omsætningen er god på julemarkedet, og at den i øvrigt har været stigende, siden han blev kendt i medierne for sin søhavfrue i Slotssøen i Kolding, hvor skulpturen fik skåret sit hoved af i nattens mulm og mørke.

- Jeg kan lide penge som alle andre, så selvfølgelig er det trist at gå glip af en god omsætning, men i år er aflysningen den helt rigtige beslutning. Så tror jeg til gengæld, at der er mange, som vil være klar til at tage revanche, når der kommer en vaccine, og vi igen kan holde markeder, siger Erik Valter.

Annonce

Klar næste år

Fra Koldinghus er det Charlotte Korsgaard, som har kontakten til de mange udstillere. Hun fortæller, at beskeden om aflysningen er givet via en særlig Facebook-gruppe, som udstillerne har adgang til.

- Folk er heldigvis meget forstående. Vi spørger dem også, om de har lyst til at være med igen til næste år, så vi ikke skal begynde planlægningen helt forfra, og det har de fleste heldigvis stor lyst til, siger hun.

Næste års marked

  • Julemarkedet på Koldinghus er meget afvekslende. Blandt de mange stande finder man både kunsthåndværk, arbejdende stande, føde- og drikkevarer både ude og inde, julepynt, nisser, keramik, dekorationer, glaskunst, tøj, tasker og meget mere.
  • Næste års julemarked afholdes 3., 4., 5. december 2021.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce