Annonce
Kolding

Udstilling byder på batikkursus og mågestel

Udstillingen med historien om Bjert/Stenderup Husholdningsforening og Kolding Selvhjælp har været et stort arbejde, erkender Erik Voss.

Annonce

Kolding: Hvordan udstillingen præcist kommer til at se ud, det ved historiker og forfatter Erik Voss ikke. Godt nok er han manden bag Bjert/Stenderup Husholdningsforening og Kolding Selvhjælps fælles jubilæumsudstilling, men han rejser rundt i Asien, når udstillingen skal sættes op på biblioteket i påsken, og er klar til ferniseringen den 20. april. Forinden har han brugt mange timer på at skabe en udstilling, der fortæller foreningernes historier på bedste vis.

- Jeg fandt ud af, at der ikke står ret meget i aviserne om husholdningsforeningen før op i 1960'erne. Heldigvis har Lokalhistorisk Arkiv i Bjert de gamle protokoller, og dem har jeg brugt meget, forklarer Erik Voss.

Annonce

Stor kreativitet

Han har lavet 14 store plancher, som tilsammen blandt andet danner en tidslinje. Billederne er alle taget af fotograf Peter Thastum, og er blevet forstørret op på store stoflærreder. Der er også en planche udelukkende med årsprogrammer, og selvfølgelig også nogle, der fortæller Kolding Selvhjælps historie.

- Jeg har været meget ærbødig overfor Kolding Selvhjælp, jeg har jo fundet ud af, at de faktisk er verdenskendt, konstaterer Erik Voss.

Han erkender, at arbejdet med udstillingen har været tidskrævende, men hans fornemmelse for resultatet er god.

- Det er gået over al forventning med min kreativitet. Jeg har fået mindst 10 gode idéer hver dag, og har kasseret de otte af dem igen, griner Erik Voss.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce