Annonce
Sønderjylland

- Udstillingerne bliver nok ikke det, vi havde ønske os

Direktør for Museum Sønderjylland, Henrik Harnow, har tralvt med at skabe overblik over konsekvenserne af ti museers lukning. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Direktør har travlt med at skaffe overblik over de økonomiske konsekvenser for Museum Sønderjylland, efter at entréindtægterne gik i nul fra den ene dag til den anden.
Annonce

Sønderjylland: Trods lukning af besøgssteder arbejder Museum Sønderjylland videre med udstillinger for 2020. Blandt andet en udstilling om dansk og tysk kunst.

Men udstillingen bliver ikke nødvendigvis på det niveau, som museet havde ønsket sig. I et corona-lammet Europa går tingene i stå ved landegrænserne og hos toldmyndigheder, ligesom der er effekter, som Museum Sønderjylland ikke kan levere til udenlandske kolleger.

Annonce

Januar var god

Det fortæller direktør Henrik Harnow, der som tusinde andre danskere arbejder hjemmefra i denne tid og har travlt med skabe sig overblik over hvilke konsekvenser det får, at corona-restriktionerne er forlænget til efter påske.

Han kan berolige med, at Museum Sønderjylland ikke lukker som følge af den aktuelle krise:

- Men det kan mærkes, at vi fra den ene dag til den anden lige pludselig får nul kroner i entréindtægter, fastslår direktøren, der oplyser, at januar og februar bød på pæne besøgstal i de ti museer.

Situationen bliver mere kritisk, jo længere restriktionerne varer, fordi museet dermed kommer tættere på sin højtid, sommeren.

En af Museum Sønderjyllands markante genforeningsinitiativer er genforeningsbussen, der står tom i en garage:

- Vi vil meget gerne ud at køre med bussen igen til efteråret, men det kræver nye fonds-forhandlinger. Det tror jeg så nok skal lykkes, siger Henrik Harnow.

Et lyspunkt for museet er, at byggetilladelsen til det kommende depot og lærings- og konserveringscenter er i hus. Arbejdet kan gå i gang. Blot kan museet ikke invitere til første spadestik foreløbigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce