x
Annonce
Sønderjylland

- Udstillingerne bliver nok ikke det, vi havde ønske os

Direktør for Museum Sønderjylland, Henrik Harnow, har tralvt med at skabe overblik over konsekvenserne af ti museers lukning. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Direktør har travlt med at skaffe overblik over de økonomiske konsekvenser for Museum Sønderjylland, efter at entréindtægterne gik i nul fra den ene dag til den anden.

Sønderjylland: Trods lukning af besøgssteder arbejder Museum Sønderjylland videre med udstillinger for 2020. Blandt andet en udstilling om dansk og tysk kunst.

Men udstillingen bliver ikke nødvendigvis på det niveau, som museet havde ønsket sig. I et corona-lammet Europa går tingene i stå ved landegrænserne og hos toldmyndigheder, ligesom der er effekter, som Museum Sønderjylland ikke kan levere til udenlandske kolleger.

Annonce

Januar var god

Det fortæller direktør Henrik Harnow, der som tusinde andre danskere arbejder hjemmefra i denne tid og har travlt med skabe sig overblik over hvilke konsekvenser det får, at corona-restriktionerne er forlænget til efter påske.

Han kan berolige med, at Museum Sønderjylland ikke lukker som følge af den aktuelle krise:

- Men det kan mærkes, at vi fra den ene dag til den anden lige pludselig får nul kroner i entréindtægter, fastslår direktøren, der oplyser, at januar og februar bød på pæne besøgstal i de ti museer.

Situationen bliver mere kritisk, jo længere restriktionerne varer, fordi museet dermed kommer tættere på sin højtid, sommeren.

En af Museum Sønderjyllands markante genforeningsinitiativer er genforeningsbussen, der står tom i en garage:

- Vi vil meget gerne ud at køre med bussen igen til efteråret, men det kræver nye fonds-forhandlinger. Det tror jeg så nok skal lykkes, siger Henrik Harnow.

Et lyspunkt for museet er, at byggetilladelsen til det kommende depot og lærings- og konserveringscenter er i hus. Arbejdet kan gå i gang. Blot kan museet ikke invitere til første spadestik foreløbigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce