Annonce
Sport

Udtalelser efter FCK-kamp koster anfører en dags karantæne

Marc Pedersen udtalte sig efter FCK-kampen kritisk med henvisning til dommer Jakob Kehlet, og det koster nu en kamps karantæne. Foto: Ole Nielsen

Disciplinærkomiteen meddelte fredag, at SønderjyskE-anfører Marc Pedersens udtalelser om dommer Jakob Kehlet efter FCK-kampen var over stregen. Han har fået en spilledags karantæne, som bliver afsonet mod Hobro.

Karantæne: Marc Pedersen stillede med sine udtalelser til bold.dk efter FCK-kampen spørgsmålstegn ved dommerens upartiskhed, og han overtrådte dermed etisk kodeks og udviste samtidig sportslig, illoyal og usømmelig adfærd.

Det vurderer Fodboldens Disciplinærinstans, og det koster nu SønderjyskE-anføreren en spilledags karantæne, som skal afsones mod Hobro.

Det er blandt andet udtalelser som "Jeg synes, det var et klamt nederlag. Det var ulækkert at komme ind i Parken, være godt med, komme foran, og så sørger nogen for, at det vender", som Disciplinærinstansen opfattede som henvisning til dommer Jakob Kehlet, og som altså nu blev dyre for Marc Pedersen.

Annonce

Nørgaard ærgrer sig over timing

SønderjyskE var i løbet af ugen blevet bedt om at redegøre for forsvarerens udtalelser, og her gjorde klubben blandt andet opmærksom på, at udtalelserne kom i frustration kort efter slutfløjt, og at citaterne var taget ud af en kontekst.

Det var dog ikke tilstrækkelig forklaring for disciplinærudvalget, og SønderjyskE må derfor undvære anføreren i lørdagens kamp mod Hobro.

Hos SønderjyskE har man taget kendelsen til efterretning og har ikke yderligere kommentarer. Cheftræner Claus Nørgaard ærgrer sig dog over timingen, hvor kendelsen kom kort før sidste træning inden Hobro-kampen.

- Vi er lidt frustrerede over, at meldingen kommer dagen før, vi skal spille kamp. Det synes jeg ikke er optimalt i forhold til vores forberedelser til den næste kamp, siger Claus Nørgaard.

Marc Pedersen ønskede ikke at snakke med JydskeVestkysten efter fredagens afsluttende træning.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce