Annonce
Sport

Udtalelser efter FCK-kamp koster anfører en dags karantæne

Marc Pedersen udtalte sig efter FCK-kampen kritisk med henvisning til dommer Jakob Kehlet, og det koster nu en kamps karantæne. Foto: Ole Nielsen

Disciplinærkomiteen meddelte fredag, at SønderjyskE-anfører Marc Pedersens udtalelser om dommer Jakob Kehlet efter FCK-kampen var over stregen. Han har fået en spilledags karantæne, som bliver afsonet mod Hobro.

Karantæne: Marc Pedersen stillede med sine udtalelser til bold.dk efter FCK-kampen spørgsmålstegn ved dommerens upartiskhed, og han overtrådte dermed etisk kodeks og udviste samtidig sportslig, illoyal og usømmelig adfærd.

Det vurderer Fodboldens Disciplinærinstans, og det koster nu SønderjyskE-anføreren en spilledags karantæne, som skal afsones mod Hobro.

Det er blandt andet udtalelser som "Jeg synes, det var et klamt nederlag. Det var ulækkert at komme ind i Parken, være godt med, komme foran, og så sørger nogen for, at det vender", som Disciplinærinstansen opfattede som henvisning til dommer Jakob Kehlet, og som altså nu blev dyre for Marc Pedersen.

Annonce

Nørgaard ærgrer sig over timing

SønderjyskE var i løbet af ugen blevet bedt om at redegøre for forsvarerens udtalelser, og her gjorde klubben blandt andet opmærksom på, at udtalelserne kom i frustration kort efter slutfløjt, og at citaterne var taget ud af en kontekst.

Det var dog ikke tilstrækkelig forklaring for disciplinærudvalget, og SønderjyskE må derfor undvære anføreren i lørdagens kamp mod Hobro.

Hos SønderjyskE har man taget kendelsen til efterretning og har ikke yderligere kommentarer. Cheftræner Claus Nørgaard ærgrer sig dog over timingen, hvor kendelsen kom kort før sidste træning inden Hobro-kampen.

- Vi er lidt frustrerede over, at meldingen kommer dagen før, vi skal spille kamp. Det synes jeg ikke er optimalt i forhold til vores forberedelser til den næste kamp, siger Claus Nørgaard.

Marc Pedersen ønskede ikke at snakke med JydskeVestkysten efter fredagens afsluttende træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];