Annonce
Aabenraa

Udvalg: Det er juristernes ønske

Det er juristerne, der mener, at Aabenraa Kommune skal prøve Eskild Johnsen-afgørelsen fra Overtaksationskommissionen i retten, fortæller Kurt Andersen (SP), næstformand i teknik- og miljøudvalget. Arkivfoto: Claus Thorsted

Kurt Andresen (SP), næstformand i teknik- og miljøudvalget, siger, at det er kommunens jurister, der har fundet en retssag nødvendig.

Annonce

Aabenraa: Bent Sørensen (V), formand for teknik- og miljøudvalget, er inhabil i sagen om stævningen mod Eskild Johnsen, og måske passer det ham ganske godt, fordi det er en sag, man har arvet fra Sønderjyllands Amt, og fordi det ikke er en oplagt vindersag.

I stedet er det næstformand Kurt Andresen, Slesvigsk Parti, der skal forklare, hvorfor Aabenraa Kommune har stævnet Eskild Andresen, efter at Overtaksationskommissionen dømte kommunen til at betale.

- Vores jurister har kigget på afgørelsen fra Overtaksationskommissionen, og de mener, der er uafklarede ting i den, som man gerne vil have nærmere undersøgt, siger Kurt Andresen.

- Hvis kommunen udbetaler erstatning, skal man være sikker på, at det også er lovligt.

Annonce

Håber selv på hurtig løsning

Samtidig henholder Kurt Andresen sig til, at det er en lukket sag under teknik- og mijøudvalget. Sagen blev senest behandlet på udvalgets møde den 3. maj.

Er det ikke betænkeligt, at en kommune ikke bare retter ind og betaler?

- Igen kan jeg kun sige, at kommunens juristers vurdering er, at Overtaksationskommisonens kendelse ikke er klar nok i forhold til, at man bare kan udbetale erstatning, forklarer Kurt Andresen.

Det er ikke noget, du som udvalgsnæstformand kan synes er forkert?

- Jeg synes personligt, og som næstformand i udvalget, at det er en sag, vi bør kunne finde en løsning på hurtigst muligt, så den kan blive lukket, siger Kurt Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce