Annonce
Esbjerg

Udvalg har sat gang i tre spor for blankt vandspejl i Mølledammen

Endnu vides det ikke, hvornår der kan grødeskæres eller oprenses i Mølledammen, men udvalgspolitikerne føler, man med fredagens møde er nået et skridt videre mod et blankt vandspejl. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Grødeskæring, oprensning og udtagelse af Natura 2000-beskyttelse var på dagsordenen, da politikerne i Teknik & Byggeudvalget diskuterede fremtiden for Mølledammen. Udvalgsformand mener man aldrig har været så langt som nu i den lange proces, der har været omkring dammen i Ribe.

Ribe: En lang række punkter vedrørende Mølledammen skulle drøftes, da politikerne i kommunens Teknik & Byggeudvalg fredag holdt møde.

Udvalget havde ved seneste møde bedt miljøforvaltningen om et oplæg til tiltag overfor grøden i Mølledammen. Dette indeholdt tre spor, der omhandlede skånsomme oprensninger, grødeskæring samt en udtagning af Mølledammen fra Natura 2000-beskyttelse.

- Vi har besluttet, at vi nu vil følge de tre spor. Et ønske er at få området ud af Natura 2000, så området ikke er så restriktivt, og det er der, vi nu er ved at se på de muligheder, der er for det, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V), der på dagsordenen blandt andet kunne se forslag om erstatningsnatur i form af etablering af et nyt vandløb syd om Ribe By til forbindelse af Ribe Østerå og Ribe Vesterå.

Annonce

Ude af vores hænder

For at Mølledammen kan fjernes fra Natura 2000 kræver det involvering fra Miljøministeren og Europa-Kommissionen, mens det ved fire årlige grødeskæring i Mølledammen kræver dispensation fra kommunens eget Plan & Miljøudvalg, hvor sagen efter fredagens møde sendes over, fordi alle forhold vedrørende Natura 2000 hører under dette udvalg.

- Grødeskæringen er ude af vores hænder nu, så nu er det op til Plan & Miljøudvalget at give tilladelsen til det, siger Søren Heide Lambertsen, der kalder det en budgetsag i forhold til, hvornår en oprensning af Mølledammen kan finde sted.


Hvis grødeskæringsbådene ikke kan sejle på Mølledammen er det måske et tegn på, at området godt kan trænge til en oprensning.

Søren Heide LambertsenDagsordenen rummede også en løftet pegefinger fra miljøforvaltningen om, at den varierende vandstand i Mølledammen vil kunne medføre vanskeligheder for sejlads med grødeskæringsbåden i de mest lavvandede områder af Mølledammen.

- Med mødet i dag er vi nu kommet skridtet videre, og har aldrig været så langt som nu i den proces, der har kørt over de senere år. Og hvis grødeskæringsbådene ikke kan sejle på Mølledammen er det måske et tegn på, at området godt kan trænge til en oprensning, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg Energy

Energy kigger langt efter fjerdepladsen efter sent nederlag i Herning

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce