Annonce
Esbjerg

Udvalg: Holmevej og Damvej ændres ikke til byzone

Søren Heide Lambertsen er uforstående over for kritikken for beboere på Holmevej og Damvej. Foto: Annett Bruhn
Udvalgsformand er uforstående overfor kritik fra beboere på Damvej og Holmevej. Efter udvalgsmøde fredag gives der nu klar besked om, hvad borgerne kan forvente af parkeringssituationen på de to veje.
Annonce

Ribe: Udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V) forstår ikke den kritik, som beboere på Damvej og Holmevej i Ribe udtrykker om kommunens manglende svar i parkeringssag.

To beboere kalder det dårlig forvaltningsskik, at Søren Heide Lambertsen først gav lyd fra sig, da de gik til ham med spørgsmål gennem byrådskollega Michael Harbøll, og ikke gennem andre, officielle kanaler.

- Jeg har ikke modtaget henvendelser gennem andre kanaler, og derfor først fået det igennem Michael Harbøll. Da svarede jeg beboerne i sidste uge, at vi ville tage det op på udvalgsmøde fredag, siger Søren Heide Lambertsen.

Han forklarer, at han i begyndelsen af oktober ikke svarede på en henvendelse, også givet igennem Michael Harbøll, men han forklarer, at dette ikke skete, fordi det ikke var entydigt, om der skulle gives svar.

- Jeg har givet et svar og kommunikeret på facebook, og det er simpelthen ikke rigtigt, at de har kontaktet mig på andre måder end gennem Michael Harbøll, siger Søren Heide Lambertsen.


De to gader laves ikke om til byzone. I hvert fald ikke lige nu.

Alex Sørensen


Han forklarer, at der ikke er sket mere i sagen, fordi det for forvaltningen ikke har været klart efter et møde i april 2019 mellem beboere, forvaltning og politikere, hvad man på vejen samlet set ønskede, fordi ikke alle ønskede strengere parkeringskrav.

- På dagens udvalgsmøde blev vi enige om, at vi nu flytter to skilte længere mod syd, så køretøjer ikke skal helt op til Damvej og Holmevej for at parkere og vende, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Ingen byzone

Dette bliver uddybet af udvalgsmedlem Alex Sørensen(V), der forklarer, at man har talt meget om, hvad man kunne gøre i sagen. Og nu er der taget en beslutning.

- De to gader laves ikke om til byzone. I hvert fald ikke lige nu, fordi det rent administrativt vil være for bøvlet, siger Alex Sørensen. Han mener en ændret skiltning er den rigtige løsning, så man undgår biler, autocampere og lastbiler på de to smalle veje.

- Vi har også talt om, om det kan laves til to eller fire-timers parkering. Men det bliver ikke lige nu. Vi ændrer skiltningen og følger det, og håber så på flere pladser ved P-Syd, og så er det altså også vigtigt at påpege, at det ikke kun er husene på de to veje, der har krav på de de p-pladser. De er til alle, for gør vi det her, så tænker jeg, at mange andre villaveje vil bede om det samme, siger Alex Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce