Annonce
Udland

Udvalg indleder åbne høringer i Trumps Ukraine-sag næste uge

Siphiwe Sibeko/Reuters
To diplomater og en embedsmand i udenrigsministeriet skal næste uge høres om Trumps rolle i Ukraine-sag.

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus indleder i næste uge de offentlige høringer i forbindelse med en eventuelt forestående rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump.

Det oplyser udvalgsformand Adam Schiff ifølge CNN.

Ifølge Adam Schiff er der planlagt tre høringer i næste uge. Onsdag skal diplomaten Bill Taylor afhøres i udvalget. Det samme skal George Kent, der er embedsmand i udenrigsministeriet.

Fredag er der planlagt en høring med USA's tidligere ambassadør i Ukraine Marie Yovanovitch.

Sidstnævnte betegnes som en central skikkelse i efterforskningen, der kan ende med en rigsretssag mod Donald Trump.

Hun har blandt andet sagt, at hun har følt sig truet af præsidenten.

Formålet med høringerne er at afklare, hvorvidt Donald Trump har forsøgt at presse den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, til at iværksætte en undersøgelse af demokraten Joe Biden og dennes søn.

Joe Biden betragtes som en af favoritterne til at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget næste år.

Efterforskningen har været i gang i et stykke tid, men høringerne er hidtil foregået for lukkede døre.

Næste uges åbne høringer vil blive tv-transmitteret og foregå i efterretningsudvalget. Her vil både Republikanerne og Demokraterne få 45 minutter til at stille spørgsmål.

Flere medlemmer af Donald Trumps stab har forsøgt at miskreditere flere af de vidner, der har deltaget i efterforskningen.

Med næste uges åbne høringer kan det amerikanske folk nu selv vurdere sagen.

- Høringerne vil give det amerikanske folk mulighed for selv at evaluere vidnerne, at drage deres egne konklusioner om vidnernes troværdighed, men også give dem førstehåndsviden om præsidentens embedsmisbrug, siger Adam Schiff ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce