Annonce
Tønder

Udvalg klar med penge: Byggeri bliver dyrere

Kim Printz Ringbæk (S) og resten af børn- og skoleudvalget er klar med ekstra penge til en ombygning i Skærbæk. Sagen skal nu videre i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det bliver dyrere end først antaget at omdanne en tidligere tandplejebygning til daginstitution i Skærbæk.

Skærbæk: Byggeriet af en ny skole i Skærbæk blev dyrere end forventet, og det samme blev en udvidelse af Toftlund Distriktsskole. Nu er den så gal igen - dog i mindre målestok.

En del af daginstitutionen Spiren skal efter planen rykke ind i en tidligere tandplejebygning på Melbyvej i Skærbæk - bygningen skal ombygges forinden. Med i projektet er også fjernelsen af en lejet pavillon, samt etablering af en parkeringsplads - en etablering som er foretaget. Det samlede projekt har fået en anlægsbevilling på samlet 1,759 millioner kroner, men et udbud viser en overskridelse på 300.000 kroner.

- Det er ved at være en kedelig trend, kan man sige, så vi håber, der på sigt kommer lidt styr på det. Men vi har valgt at sige, at de omkring 300.000 frigiver vi yderligere, og så satser vi på, det kan blive til noget, fortæller Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for kommunens børn- og skoleudvalg.

Udvalget behandlede sagen tidligere på måneden. I sagsfremstillingen fremgår det, at overskridelsen primært skyldes øgede håndværkerudgifter. Det oplyses også, at kommunens bygningsafdeling har været i dialog med Spiren og forvaltningen om måder at gøre projektet billigere. Det gav kun få og små realistiske forslag - forslag som ville reducere kvaliteten af ombygningen uforholdsmæssigt meget.

Annonce

Ellers skulle vi søge om en tillægsbevilling i kommunalbestyrelsen, og det plejer jo aldrig at falde i god jord.

Kim Printz Ringbæk, udvalgsformand

Penge fra pulje

Børn- og skoleudvalget vil tage de 300.000 ekstra kroner til projektet fra en pulje, som er afsat til renovering af legepladser.

- Ellers skulle vi søge om en tillægsbevilling i kommunalbestyrelsen, og det plejer jo aldrig at falde i god jord, siger Kim Printz Ringbæk.

Inden ombygningen i Skærbæk kan sættes i gang, skal sagen behandles i økonomiudvalget i denne uge og kommunalbestyrelsen i næste uge. Hvis der begge steder nikkes ja, kan ombygningen ifølge sagsfremstillingen sættes i gang i september og færdiggøres inden årets udgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce