Annonce
Aabenraa

Udvalg med hatten i hånden: Nyt børnehus dyrere end forventet

Sådan er det planen, at den nye daginstitution ved Lyreskovskolen, Mølleløkke, skal se ud. SKALA Arkitekter vandt opgaven sidste efterår med den begrundelse, at det var det af de fem projekter, der var klart bedst indrettet ud fra de ønsker, personalet havde. Illustration: SKALA Arkitekter
Den nye daginstitution Mølleløkke, der skal ligge ved Lyreskovskolen i Bov, bliver syv millioner kroner dyrere end de 25 millioner kroner, der er sat af. Børne- og uddannelsesudvalget ønsker dog ikke at gå på kompromis med projektet og beder derfor kolleger om ekstra penge.

Bov: Forestil dig en stor parcelhusgrund, hvor der er gravet ud i en dybde på fem meter.

Så meget jord skal køres væk og erstattes af en pude af sand.

Byggeriet af den nye, integrerede daginstitution ved Lyreskovskolen, Mølleløkke, er stødt på uforudsete forhindringer. For de to millioner kroner til ekstra fundering er ikke den eneste regning, politikerne i børne- og uddannelsesudvalget netop er blevet præsenteret for.

Annonce

Nye krav i det gældende bygningsreglement vil fordyre institutionen med plads til 150 børn med 4,5 millioner kroner, ligesom der løber en halv million kroner mere på de nye boldbaner, der skal etableres til Lyreskovskolen, fordi Mølleløkke skal placeres, hvor de nuværende ligger.

Et ekstraregning på samlet syv millioner kroner, så projektet nu løber op i 32 millioner kroner.

- Det er en voldsom overskridelse, men der er i udvalget ingen tvivl om, hvad vi skal gøre, forklarer formanden for udvalget, Kirsten Nørgård Christensen (V).

Der er allerede 121 børn

Af de fire forslag, forvaltningen havde lagt frem, blev det enstemmigt peget på, at projektet skal gennemføres uden reduktioner eller forsinkelser.

- Selv om vi skalerede ned fra 150 til 120 børn, vil eksempelvis ventilation og brandsikring koste stort set det samme, og så er der allerede nu 121 børn dernede, siger Kirsten Nørgård Christensen med den tilføjelse, at kommunen jo også er i gang med at udvide med byggegrunde i området.

Annonce

Penge sat af i 2015

Heller ikke for næstformand Povl Kylling Petersen (S) er der nogen alternativer til at finde de ekstra penge, så derfor vil økonomiudvalget på sit kommende møde, tirsdag den 18. august, have et punkt med, der hedder ekstrabevilling til Mølleløkke-byggeriet.

- Vi har en klar fornemmelse af, at vi vil få pengene, er formand og næstformand enige om, og de peger begge på, at de 25 millioner, der er arbejdet ud fra, er et beløb, der blev sat af allerede i 2015, da kommunens dagtilbudsstruktur senest blev revideret. Det er ikke blevet pristalsreguleret siden.

To institutioner skal samles

  • Det er de to institutioner Vestermarkens Børnehus og Børnehuset Kruså, der skal samles i nybyggeriet, når det efter planen står færdigt i foråret 2022.
  • Børnehuset Mølleløkke får plads til 150 børn, hvoraf de 30 vil være vuggestuebørn.
  • Det er Horsens-firmaet SKALA Arkitekter, der er totalrådgiver på projektet, men det har blandt andet det lokale arkitektfirma A78 som underrådgiver.

Da en del af de ekstra udgifter i Bov udspringer af nye lovkrav, forventer Povl Kylling Petersen, at byrådets medlemmer i de budgetforhandlinger, der er lige på trapperne, kommer til at diskutere, om der ikke allerede nu skal sættes flere penge af til Aabenraa Syd, Høje Kolstrup og Tinglev, hvor det også er planen, at der skal bygges nyt til de yngste. Alle steder er der i investeringsoversigten sat 25 millioner kroner af.

Mølleløkke-byggeriet kan imidlertid ikke vente på de forhandlinger, hvis tidsplanen skal holde, så derfor er det med på økonomiudvalgets dagsorden allerede på tirsdag


Selv om vi skalerede ned fra 150 til 120 børn, vil eksempelvis ventilation og brandsikring koste stort set det samme.

Kirsten Nørgård Christensen (V), formand børne- og uddannelsesudvalget
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Landets bedste række i sigte: Kaptajn Nielsen og hans håndboldkvinder har kurs mod oprykning

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

DF-lokalformand i ny kampagnevideo: - Tyskerne er kommet til magten i Tønder

Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sønderborg

Læser undrer sig: Hvor blev Kong Christian X's buste af?

Varde

Gamle veninder afprøver ældremad: Søs er klar – Mary sætter en ære i at klare sig selv

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce