Annonce
Esbjerg

Udvalg nikker ja til 21 nye byggegrunde i Grimstrup

Kommunens Plan & Miljøudvalg godkendte tirsdag et forslag, der medfører at der udstykkes 21 nye grund ved siden af skolen i Grimstrup. Kort: Esbjerg Kommune
Kommunens Plan & Miljøudvalg godkendte tirsdag et forslag til, at der kan udstykkes 21 nye byggegrunde tæt på skolen i Grimstrup. Udvalgsformand er glad for beslutningen, som hun mener kan bidrage til at gøre Grimstrup endnu mere attraktiv.

Grimstrup: Det vil næsten uden tvivl medføre tilfredshed i Grimstrup, at Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg tirsdag godkendte forslaget til en ny lokalplan og en kommuneplanændring, så der kan udvikles og udstykkes 21 nye grunde i Grimstrup, omkranset af grønne beplantningsbælter.

Plan & Miljøudvalget vedtog den 6. november 2018 igangsættelse af planlægning for et nyt boligområde i Grimstrup, og planen er en del af den kommunale udstykningsplan. Lokalplanforslaget har været drøftet med lokalrådet, der er positive overfor forslaget, og det var da også en positiv udvalgsformand, der tirsdag formiddag noterede sig, at der stod et enigt udvalg beslutningen om de nye byggegrunde.

- Området skulle være brugt til skolen, men i stedet får man nu 21 grunde, der ligger tæt på skolen, siger Karen Sandrini(S) og forklarer, at der i lokalplanforslaget vil være mulighed for både åben-lav og tæt-lav bebyggelse med byggeri i to etagers højde på i alt 8,5 meter.

Lokalplanforslaget fastlægger en bebyggelsesprocent på 30 for åben-lav og på 35 for tæt-lav, og Karen Sandrini er glad for, at man nu kan sende forslaget videre til Byrådet, hvorefter det efter alt at dømme sendes i offentlig høring i otte uger.

- Jeg synes altid det er dejligt, når der udvikles og udstykkes i kommunens mindre byer, og jeg tror, dette kan bidrage til at gøre Grimstrup endnu mere attraktivt, siger Karen Sandrini.

Boligområdet ligger nord for Grimstrup skole, og lokalplanforslaget medtager digerne nord og syd for boligområdet som afgræsning. Digerne skal bevares, og lokalplanforslaget giver mulighed for at gennemføre to digegennembrud, der sikrer, at det nye boligområde forbindes med skolen og til de andre stisystemer i Grimstrup, ligesom forslaget også sikrer beplantning på digerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce