Annonce
Tarm

Højt græs og blomster i vejkanten: Udvalg vil skære ned på græsslåning langs vejene

Især bier kan have gavn af vilde vejsider, hvor de kan finde pollen og nektar i blomster, der ikke bliver klippet ned. Foto: Marianne Graversen, Naturhistorisk Museum Aarhus
Ringkøbing-Skjerns vejsider kan fremover blive mere "uldne" at se på til gavn for dyrelivet - men det må ikke gå ud over trafiksikkerheden.

Ringkøbing-Skjern: Der kan blive lidt mere natur i Naturens Rige i fremtiden - i hvert fald langs vejene.

Som det ser ud nu, slås græsset ved de større kommunale veje to gange årligt, mens de ved mindre veje slås en enkelt gang. Ved helt små kommunale veje slås der kun, hvor oversigtsforhold kræver det.

Men der kan blive længere mellem græsslåningen fremover, fortæller udvalgsformand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S).

- Vi er ved at kigge på, om man kan skære ned til klipning én gang om året og endnu sjældnere på nogle af de mindre befærdede veje. Så i fremtiden vil det nok blive mere uldent at se på, siger han.

Annonce

Sikkerhed først

Resultatet vil blive vejsider med mere højt græs og blomster, der kan være til gavn for dyrelivet - ikke mindst for bier og andre insekter, der er vigtige for bestøvningen af planter.

Den vildere natur lange vejene må dog ikke nyde fremme på bekostning af færdselssikkerheden.

- Vi har hele tiden trafikken for øje, og der vil stadig blive slået ved udkørsler og steder med dårlig oversigt. Det ville være en forfærdeligt, hvis det skete et uheld, fordi udsynet ikke var godt nok, siger John G. Christensen.

En nedgang i klippefrekvensen er også et punkt på teknik- og miljøudvalgets bruttoliste til den kommende store kommunale sparerunde, og udvalgsformanden er enig i, at det var et oplagt sted at skære ned, når det ovenikøbet kan være til gavn for faunaen. Hvilke punkter, der kommer med i det endelige sparekatalog, er dog ikke besluttet endnu.

Langs de store statsveje er det Vejdirektoratet, der har ansvaret for vedligeholdelse, og det er således ikke kommunen, der kan beslutte, hvor ofte der skal slås græs ved rute 11, 12, 15, 16 og 28.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce