Annonce
Esbjerg

Udvalg sagde ja til Rema og nej til Jysk

Ved indkørslen nordfra til Bramming ad Gabelsvej siger et enigt plan- og miljøudvalg ja til en fremtidig placering af Rema 1000 trods manglende støtte fra Lokalråd, Byforum og HHI. Foto: Kirsten Enevoldsen
Istedet for at lytte til høringssvar fra Bramming Lokalråd, Byforum og HHI, valgte et enigt Plan & Miljøudvalg at følge Remas ønske om placering ved Gabelsvej/Kirkebrovej, hvilket var det modsatte af tre organisationers ønske. Dette skete også i forhold til planer om en ny Jysk i Bramming.
Annonce

BRAMMING: I sagsfremstillingen til sagen om en ny Rema 1000 i Bramming, hedder det blandt andet, at ”Den lokale stillingtagen vurderes at være meget væsentlig for at byrådet kan forholde sig til en principiel beslutning, der også giver mening lokalt”.

Derfor havde Bramming Lokalråd, Bramming Byforum og HHI meldt ud, at man helst ikke så en ny Rema 1000 placeret på en grund ved Gabelsvej/Kirkebrovej. Det valgte udvalget dog at feje til side, da man med 14 dage forsinkelse onsdag tog en beslutning i sagen, der overordnet handler om den fremtidige centerstruktur i Bramming.

Dermed efterkom man istedet et ønske fra Rema om placeringen ved Gabelsvej/Kirkebrovej, og med udgangspunkt i en opfordring til lokal stillingtagen må de tre organisationer vel føle sig en anelse til grin.

- Jeg forstår godt frustrationen. Alternativet var ingen REMA til Bramming. Her valgte vi altså at bakke op om den fremdrift for by og egn, som det alt andet lige må siges at være, at der kommer endnu en væsentlig detailforretning til Bramming. Her valgte vi – i et enigt udvalg – at glæde os over, at der er forretninger, der vil etablere sig i Bramming. Det var kort sagt et enten/eller, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S).

Mange borgere har på sociale medier peget på Gabelsvej-placeringen, og Karen Sandrini at placeringen er positiv i forhold til de trafiktællinger, der har været foretaget.

Centerstruktur

De to butiksansøgninger er kulminationen på to lange forløb, der især har handlet om at beskytte Brammings samlede handel, og her især handelen i Brammings bymidte. På grund af den hidtidige prioritering af handelen i Brammings bymidte har Bramming ingen lokalcentre. Ved etablering af det første lokalcenter i Bramming bliver tilgangen til Brammings centerstruktur ændret.
Annonce

Nej til Jysk

Hvor udvalget sagde ja til Rema, sagde de derimod nej til Jysk i Bramming i denne omgang.

Udvalget besluttede, at der ikke etableres et aflastningscenter i Bramming, men der arbejdes for en ny centerstruktur med bymidte og ét eller flere lokalcentre i Bramming. Det er ensbetydende med, at tommelen vendes ned for den ansøgning, Pro Developments A/S havde sendt om tilladelse til at etablere et aflastningscenter med en samlet ramme på 3.500 kvm nord for Vardevej – i Jem & Fix-området.

Et aflastningscenter defineres i planmæssig sammenhæng som et center, der skal aflaste bymidten, ligesom butikker i et aflastningscenter typisk henvender sig til et stort – undertiden regionalt – opland. Butikkerne her vurderes at være direkte konkurrenter til udvalgsbutikkerne i bymidten, og i øjeblikket er der i Esbjerg Kommune kun ét aflastningscenter, og det er i Esbjerg Nord.

Denne afvisning går også imod Brammings tre interesseorganisationers holdning, men Karen Sandrini forklarer, at man arbejder med en planproces om at styrke Brammings bymidte.

- Al erfaring og forskning siger, at hvis vi etablerer områdecentre i udkanten eller uden for byen, så affolker vi midtbyen, fastslår Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Domkirken komme fri af stilladser

Annonce