Annonce
Sønderborg

Udvalg sender lokalplan om Rema 1000 i høring: V og DF afventer høringssvar

Ulsnæs Centret i Gråsten, som Rema 1000 gerne vil opføre en butik i nærheden af. Arkivfoto: Claus Thorsted
Udvalg har sendt lokalplan om Rema 1000 ved Ulsnæs Centret i otte ugers høring. Krav om trafiksikkerhed og arkitektur fra Venstre og Dansk Folkeparti kom ikke med, men partierne afventer nu høringssvarene. Arbejdet med Gråstens bystrategi påbegyndes i løbet af foråret.

Gråsten: Dagligvarekæden Rema 1000 vil gerne etablere sig i Ulsnæs Centret i Gråsten. Det kræver en ny lokalplan, som et samlet teknik- og miljøudvalget nu har sendt i otte ugers høring. Rema har overtaget en del af møbelforretningen Hebru med ønske om at opføre en bygning, der skal inddrages i centerområdet og giver plads til dagligvarebutikken.

- Endnu en dagligvarebutik i Ulsnæs Centret styrker Gråstens position i detailhandelen og giver arbejdspladser. Som Planloven er nu, må en by kun må have én bymidte, og det giver os anledning til at slå fast, at Gråstens historiske centrum forbliver bymidten, mens Ulsnæs Centret er et såkaldt "aflastningsområde", som så nu udvides med den nuværende møbelforretning, siger udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten) og understreger, at arbejdet med bystrategien for Gråsten kommer til foråret. Her havde Venstre og Dansk Folkeparti ellers krævet, at den del kommer til at køre parallelt med lokalplansarbejdet.

- Men vi kan ikke lige pludselig finde ekstra ressourcer til det, tilføjer hun.

Annonce

Nu afventer vi

Både Venstre og Dansk Folkeparti havde forud udvalgsmødet tirsdag eftermiddag desuden stillet krav om, at der indgår trafiklys og fodgængerfelt i området for at øge sikkerheden for bløde trafikanter samt stilles krav om udseendet af bygningen, så der kommer en arkitektonisk sammenhæng med den øvrige del af centret.

- Vi forventer stadig, at bystrategien kommer i gang hurtigst muligt. Vi har stemt for at sende planerne i høring, selv om der desværre ikke var flertal for at tage vores ønsker med i denne omgang. Men nu ser vi, hvad der kommer af høringssvar, og så forholder vi os endeligt til sagen, når den kommer op igen, siger udvalgsmedlem, Tage Petersen(V), som sammen med DF's Stefan Lydal stemte for høringsprocessen:


Vi forventer stadig, at bystrategien kommer i gang hurtigst muligt. Vi har stemt for at sende planerne i høring, selv om der desværre ikke var flertal for at tage vores ønsker med i denne omgang. Men nu ser vi, hvad der kommer af høringssvar, og så forholder vi os endeligt til sagen, når den kommer op igen.

Tage Petersen(V)


- Vi vil holde et borgermøde i forbindelse med høringen om lokalplanen, og da vil der uden tvivl blive taget forskud på arbejdet med bystrategien, som vi kommer til senere. Det bliver et spændende udviklingsarbejde, siger han.

Høringsmaterialet kan ses på www.sonderborgkommune.dk under høringer, hvor forvaltningen påpeger, at vejene er dimensioneret til både mere og tungere trafik, ligesom der er plads til at etablere et signalanlæg i krydset Sildekulevej/Sundsnæs/trekanten, hvis behovet på et tidspunkt skulle vise sig.

Baggrund

Et enigt teknik- og miljøudvalg vedtog på et møde i november 2019, at give Rema 1000 lov til at etablere sig ved Ulsnæs Centret.

Ifølge den gældende Planlov må en by dog kun have én bymidte. Gråsten har i planmæssig forstand haft to - den gamle bymidte og Ulsnæs Centret. Det ændres nu, fordi udvidelsen af Ulsnæs Centret kræver en ny lokalplan og dermed godkendelse jf. den gældende Planlov.

Derfor var der to muligheder, da kæden Rema 1000 henvendte sig med et ønske om at etablere sig i Ulsnæs Centret: Enten skulle centret ændre status til et aflastningsområde, eller man skulle teknisk "flytte" Gråstens bymidte til Ulsnæs. Derfor arbejdes der nu efor aflastningsområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce