Annonce
Kolding

Udvalg siger ja til at give udviklingshæmmede job på plejehjem

Henry Haysen ved endnu ikke, om hans og hustruen Ingas datter Heidi kan have glæde af at arbejde på et plejehjem, men han er glad for, at der bliver arbejdet på at finde en ny beskæftigelse for de udviklingshæmmede, der mister deres job, når Nordhøjs to butikker lukker. Arkivfoto: Mette Mørk
Politikerne i seniorudvalget vendte tommelfingeren opad til Søren Rasmussens idé om at lade udviklingshæmmede komme i beskyttet beskæftigelse på plejehjem. Far til udviklingshæmmet er glad for, at der bliver tænkt på målgruppen, men skal have mere konkret viden, inden han kan sige, om tilbuddet er noget for hans datter.

Kolding: Seniorudvalget og Søren Rasmussen (DF) er overbevist om, at der kommer noget godt ud af hans idé om at lade udviklingshæmmede arbejde på kommunes plejehjem.

- Forslaget blev rigtig godt modtaget, da vi behandlede det i seniorudvalget. I seniorforvaltningen og hos Organisationen Nordhøj, der beskæftiger udviklingshæmmede, er de også positive. Og efter jeg fremsatte forslaget, er ideerne væltet frem. Det viser sig, at man blandt andet har rigtig gode erfaringer med samarbejde mellem udviklingshæmmede og seniorområdet i Odense Kommune, fortæller Søren Rasmussen.

Han kom på ideen, efter udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler havde besluttet, at Organisationen Nordhøjs butikker i Kolding og Christiansfeld skal lukke. Baggrunden for den beslutning er, at butikkerne taber omsætning og giver et underskud på omkring en million om året. Udvalget undersøger derfor, om der kan findes bedre muligheder. Med lukningen mister syv udviklingshæmmede deres arbejdsplads.

Søren Rasmussen syntes, at det var frygtelig synd.

- Derfor tænkte jeg på, om vi kunne tilbyde udviklingshæmmede meningsfuld beskæftigelse på seniorområdet, forklarer han om baggrunden.

Han foreslog at tilbyde udviklingshæmmede job med praktisk opgaver. Det kunne være at vande blomster og køre rundt med en salgsvogn på plejehjemmene. På Facebook kom der mange både positive og negative reaktioner på ideen.

- Det er en positiv ting, at man bekymrer sig om, hvorvidt forslaget er godt eller skidt. Der kom gode input, og vi skal selvfølgelig være opmærksomme på de problemer, der kan opstå, slår han fast.

Nu skal der arbejdes videre med forslaget, der sendes til behandling i udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler og til orientering i handicaprådet.

Annonce

Forslaget

Forslag fra politiker: Tilbyd udviklingshæmmede job på plejehjem

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussens forslag om at tilbyde udviklingshæmmede beskæftigelse på Kolding Kommunes plejehjem blev vedtaget på seniorudvalgsmødet.

Nu skal plejehjemmene i kommunen og jobkonsulenter på Nordhøj tage hul på et samarbejde. Målet er, at de borgere fra Nordhøj, der gerne vil, får tilbudt beskyttet beskæftigelse på et plejehjem nogle dage om ugen.

Hvilke opgaver, de nye medarbejdere skal løse, vil afhænge af den enkeltes funktionsniveau og plejehjemmets behov.

Far vil høre mere

Henry Haysen er far til Heidi Haysen. Hun er en af de udviklingshæmmede, der mister sit job, når Organisationen Nordhøjs butikker lukker. Datteren har arbejdet i butikken i Kolding i omkring 20 år og elsker sit arbejde.

- Jeg har talt ganske lidt med Heidi om det nye forslag. Det er noget andet end at arbejde i forretningen. Umiddelbart kan jeg ikke forestille mig, hvordan udviklingshæmmede kan falde ind blandt de ældre på plejehjemmene. Jeg tror, at der i givet fald bliver behov for at lade personalet følge med for at støtte de udviklingshæmmede, siger Henry Haysen.

Han vil gerne høre lidt mere om ideen, før han kan sige, om det vil være en god vej at gå for hans datter.

- Til gengæld kan jeg sige, at jeg er glad for, at der er nogen, der tænker på de udviklingshæmmede, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Fællesdag med musik i Skads-Andrup

Annonce