Annonce
Aabenraa

Udvalg siger nej: Skilt på Cimbria Parken strider mod lokalplan

Sådan ser logoet ud, som Domea gerne vil placere på facaden mod vest. Illustration: A78 Arkitekter.

For anden gang har vækstudvalget vendt tommelen nedad. Nogle udvalgsmedlemmer havde skiftet mening, men det blev alligevel et nej til skilt på Cimbria Parken.

AABENRAA:- Det kan de sgu ikke være bekendt. Det er jo ikke et stort og prangende skilt.

Sådan lød den umiddelbare kommentar fra Svend Overgaard, formand for boligselskabet Domea i Rødekro, da han hørte om kommunens afvisning af et facadeskilt på den ene af de nye boligblokke i Cimbria Parken.

I øjeblikket er beboerne ved at rykke ind i de nye lejligheder på tømmerfirmaet Cimbrias tidligere grund i Aabenraa. Domea, der står for byggeriet, har i flere omgange bedt kommunen om en dispensation fra lokalplanen, så der kan komme et skilt op på facaden.

Men vækstudvalget for land og by har nu sagt nej for anden gang.

Ifølge lokalplanen må der nemlig ikke være et skilt på facaden. Det er kun Rema 1000, der får butik i stueetagen, som må sætte et skilt op.

Annonce

Rema 1000 er på vej

Snart forsvinder de sidste håndværkere fra boligbyggeriet i Cimbria Parken. Udover lejlighederne er der også bygget en dagligvareforretning i stueetagen, som Rema 1000 flytter ind i.Rema 1000 åbner dog først midt i august eller først i september, oplyser Svend Overgaard, Rødekro. Han er formand for Domea, der står for byggeriet.

To afstemninger

I første omgang var det kun Jette Julius (DF), der stemte ja til at give Domea en dispensation fra lokalplanen. Men siden har Domea sendt en ny ansøgning til kommunen, hvor boligselskabet gør rede for tankerne bag Cimbria Parkens logo og bag udformningen af skiltet.

Det fik udvalgsformand Philip Tietje og Søren Frederiksen, begge fra Venstre, til at ændre holdning.

- Jeg synes jo egentlig ikke, det kunne gøre så meget med det skilt, siger Philip Tietje.

Men der var stadig tre stemmer imod - nemlig Erik Uldall Hansen (S), Erwin Andresen (SP) og Michael Christensen (SF).

Egon Madsen (S) var ikke til stedet på mødet. Dermed var der stemmelighed, og det betød, at forslaget om alligevel at give tilladelse til facadeskiltet faldt.

Begrundelsen fra modstandernes side er blandt andet en frygt for, at et skilt på Cimbria Parken kan danne præcedens for opsætning af andre facadeskilte.

Bevare historien

- Vi får skiltet og logoet forærende af Domea Fonden. Så det er ikke noget, beboerne er med til at betale, forklarer Svend Overgaard.

- Meningen med logoet er, at det skal bevare historien om, hvad der tidligere har været på grunden.

Cimbria Parkens logo er inspireret af tømmerfirmaet Cimbrias logo, der forestiller en traditionel tømmerstak stablet til tørring, som man gjorde i gamle dage med en smal bund og en afslutning med et tag.

Planen var, at logoet skulle placeret øverst på den vestlige facade af den blok, der er tættest på Haderslevvej.

- Nu bliver vi nødt til at sætte et grimt og helt traditionelt skilt op nede ved jorden i stedet, konstaterer Svend Overgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce